Projectmatig werken eyeopener voor internationaal bezoek

Vorige week donderdag 17 maart 2022 hadden we op de Anne Wadmanwei bezoek van collega’s uit Finland en Portugal. Ze hadden de gehele week een programma waarin ze langs onder andere Landstede, Alfa College, Friesland College en ROC Friese Poort reden. Dit was bedoeld ter inspiratie en het opdoen van nieuwe verbindingen.

Duurzaamheid
Er was in Leeuwarden een ochtendprogramma waarin ze starten in het Duurzaam Doen Huis. ‘Een van de speerpunten van Centrum Duurzaam’, aldus Roeland Westra. De andere speerpunten van Centrum Duurzaam zijn levensecht onderwijs in 6 stappen en Duurzaam Doen Lezingen. Een voorbeeld van een levensecht project is de waterstofauto waar Cor Scholte een presentatie over gaf. Vervolgens gingen we langs IT en eindigden we de ochtend bij Media Vormgeving waar de studenten hun project van Centrum Duurzaam in het Engels moesten pitchen aan de bezoekers.

Inspirerend en leerzaam
Het was leuk om te horen dat de collega’s uit Finland erg onder de indruk waren van onze open ruimtes. Daarentegen waren de collega’s uit Portugal onder de indruk van het dynamische projectwerken in teams in plaats van het individuele aspect.

Over de auteur

Roeland Westra - Als projectleider Centrum Duurzaam duurzaamheid zichtbaar maken voor studenten en bedrijven

Gerelateerde berichten

Comments are closed.