Praktijkdag innovatieproject waterstofauto bij Holthausen

‘In innovatieprojecten laten we onze studenten zoveel mogelijk zelf doen’, legt Cor Scholte van ROC Friese Poort uit. Zo ook in het project van de waterstofauto waarin studenten mechatronica van ROC Friese Poort samenwerken met Holthausen en Frisian Motors. ‘Op deze manier leren ze zoveel mogelijk’, vult Roeland Westra van Centrum Duurzaam van ROC Friese Poort aan. Donderdag 8 maart 2018 waren de studenten inhouse bij Holthausen om onder begeleiding van de medewerkers van Holthausen een plan van aanpak te maken.

Klik door en beleef zelf de praktijkdag waterstof bij Holthausen

Begin met de handleiding
‘Ontdek vandaag wat er allemaal komt kijken bij het werkend maken van een waterstof unit’, zo trapt Niek van Proojen van Holthausen de praktijk af. ‘Begin altijd met de handleiding’. Zo komt er heel wat bij kijken zoals bijvoorbeeld de aansturing van de fuel cel, de elektrische veiligheid in verband met spanning en ook de afzekering in verband met gelijkstroomen wisselstroom. ‘Maar denk ook aan luchten en ventileren van de waterstofunit’.

Waterstof is de toekomst
‘Het is heel praktisch onderwijs oftewel levensecht’, zegt docent Cor Scholte. ‘Waterstof is de toekomst. Daarom is een praktijkdag een dag in het bedrijfsleven met onze studenten. Ze leren wat een brandstofcel is, maar ook wat de veiligheidseisen en de gevaren zijn’. Tweedejaars student Jerryn Jagersma ziet de waterstofauto als een vernieuwend project. ‘Het is allemaal nieuw voor mij en ik verwacht tijdens het project te ontdekken hoe het allemaal precies werkt’. Geert Jan Hardenberg van Holthausen is enthousiast over het initiatief van ROC Friese Poort om een waterstofauto te maken. ‘We vinden het leuk om vanuit Holthausen kennis te delen met studenten en ze wat te leren zodat ze ze deze kennis zelf gaan toepassen’.

Over de auteur

Roeland Westra - Als projectleider Centrum Duurzaam duurzaamheid zichtbaar maken voor studenten en bedrijven

Gerelateerde berichten

Comments are closed.