Pitch LED armaturen door studenten Middenkader Engineering ROC Friese Poort Drachten

‘Vandaag zetten we de 2e stap in de LED Challenge’, zo verwelkomt Roeland Westra, projectleider Centrum Duurzaam, zo’n 80 eerstejaars studenten Middenkader Engineering uit Drachten. ‘In de afgelopen 10 weken hebben jullie het eerste LED armatuur idee van 14 november 2016 uitgewerkt tot een definitief ontwerp gericht op innovatie en duurzaamheid’. In de vorm van een pitch presenteerden de studenten vrijdag 27 januari 2017 hun definitieve ontwerp van een LED armatuur aan Trudie Timmerman van LED factory.

Klik door voor een foto impressie pitch LED armaturen door studenten MKE Drachten

Wat is een pitch?
‘LED factory laten kiezen voor jouw LED armatuur. Dat is jullie uitdaging vandaag’, zo zet Aan Kootstra van Frysklab de studenten op scherp. ‘Met een pitch kunnen jullie LED factory overtuigen’. Een pitch is een korte presentatie van het definitief ontwerp van de LED armatuur in 3 minuten. De voorbereiding bestaat uit een aantal stappen waaronder aanpak, oplossing en call-to-action.’Een sterk slotargument is het einde van de pitch waarmee je LED factory uitdaagt om te kiezen voor jouw LED armatuur’.

Nieuw product bedenken, ontwerpen en maken
‘Het is super dat een groep jonge studenten enthousiast bezig is om een nieuw product voor ons bedrijf te bedenken en te ontwerpen’, zegt een verraste Trudie Timmerman van LEDfactory. ‘Qua product zitten ze zeker op de goede weg. Zo hebben ze goed hebben gekeken naar de output van het licht en uitstralingshoeken. Ook zijn de studenten toch al ver in het onder controle krijgen van de koeling wat de levensduur bevordert. Er zijn nog wel een aantal obstakels, maar door fouten te maken overwinnen ze deze obstakels wel. Ook is het leuk om te zien dat studenten met verschillende achtergronden en motivaties met techniek bezig zijn’. In deze LED Challenge leren studenten ook om hun eigen ik te ontdekken. Ze krijgen antwoorden op vragen als wat vind ik leuk en waar ben ik goed in? De volgende stap in de LED Challenge is het maken van de LED armatuur. De komende 10 weken gaan de MKE studenten van Drachten hiermee aan de slag.

Over de auteur

Roeland Westra - Als projectleider Centrum Duurzaam duurzaamheid zichtbaar maken voor studenten en bedrijven

Gerelateerde berichten

Comments are closed.