Open dag technieklocatie ROC Friese Poort Leeuwarden

‘Met deze Open Dag willen we VMBO leerlingen een realistisch beeld geven van onze school door levensechte lessituaties’, vertelt Willem van Dijk van ROC Friese Poort. ‘Zo krijgen de VMBO leerlingen de kans om eerder te starten met het oriëntatieproces op een vervolgopleiding in het MBO’, vult Jan Stavast van ROC Friese Poort aan. Donderdag 15 november 2018 kwamen bijna 400 belangstellenden, VMBO leerlingen met hun ouders, naar de technieklocatie van ROC Friese Poort op de Anne Wadmanwei 6 in Leeuwarden.

Techniekonderwijs
‘Op deze locatie kunnen VMBO leerlingen kennis maken met de opleidingen bouw, techniek en ICT’, zegt Otto Touwen van ROC Friese Poort. ‘Deze 3 vakgebieden werken samen in de energietransitie om de woningvoorraad in Nederland te verduurzamen’, legt Roeland Westra van Centrum Duurzaam uit. ‘Bovenop de reguliere technische opleidingen biedt Centrum Duurzaam levensecht onderwijs in het Duurzaam Doen Huis en met innovatieprojecten’. Naast deze technische opleidingen kunnen VMBO op de Anne Wadmanwei terecht voor de opleiding Marketing Communicatie en Evenementen voor de opleiding Media Vormgeving.

Duurzaam Doen Huis
Het Duurzaam Doen Huis is een levensechte leeromgeving voor studenten en bedrijven. Studenten en medewerkers van bedrijven werken in het Duurzaam Doen Huis altijd met de laatste duurzame technieken van 22 fabrikanten uit Nederland. Ook ontdekken ze in het Duurzaam Doen Huis welke stappen nodig zijn om woningen, bedrijfspanden en winkels te verduurzamen. ‘Hiermee spelen we in op de duurzame ambities van Nederland’, zo verwoord Roeland Westra het onderscheidend vermogen van het Duurzaam Doen Huis.

Levensecht projectonderwijs
‘Onderwijsinnovatie is dat onze studenten leren in en door levensechte situaties met bedrijven ’, licht Roeland Westra, projectleider Centrum Duurzaam van ROC Friese Poort toe. “We noemen dat levensecht onderwijs en bestaat uit 6 praktijkstappen’. Deze stappen zijn: excursie, duurzaam doen lezing (theoretische kennismaking met nieuw thema), praktijk dag(en),Challenge, gastlessen en een afsluitende excursie. Voiorbeelden van levensechte projecten zijn: solarboot, ECOkubus, zorgrobot Bijke, Frisian Eco Car en de waterstofauto.

Over de auteur

Roeland Westra - Als projectleider Centrum Duurzaam duurzaamheid zichtbaar maken voor studenten en bedrijven

Gerelateerde berichten

Comments are closed.