Open avond ‘ontdek techniek’ geeft kijkje in de praktijk

Op woensdag 25 november 2015  organiseerde ROC Friese Poort Drachten in samenwerking met ROC Friese Poort Bedrijfsopleidingen de open avond ‘Ontdek Techniek’. Deze avond is speciaal voor voor vierdejaars vmbo-leerlingen, hun ouders, volwassenen en bedrijven.

Opening
De avond startte met een openingswoord van vestigingsdirecteur dhr. Sonsma, die ons een kijkje gaf in de prachtige projecten waar techniekstudenten bij betrokken zijn. Daarna was het podium voor Klaske Veltman, HR Adviseur van Neopost Technologies. Zij vertelde over de organisatie en over het belang van goed opgeleid technisch personeel.

Praktijksessies
Aansluitend konden de bezoekers meedoen aan korte praktijksessies. Tijdens de praktijksessies stonden de verschillende technische opleidingen zoals bijvoorbeeld Middenkader Engineering, Installatietechniek, Elektrotechniek en Werktuigbouw/Lassen centraal. Bovendien kwamen de daarbij behorende beroepsbeelden naar voren.

Leren en werken – Nu en in de toekomst
Bedrijven lieten zich tijdens deze avond laten op de hoogte stellen van de trends en ontwikkelingen op het gebied van opleiden en werk in de techniek. Daarnaast kon een ieder zich ook laten informeren over de reguliere dagopleidingen op alle niveaus.

Praktijklokalen
Tot slot was er een bezichtiging in alle praktijklokalen. Ook was het mogelijk om vragen te stellen aan techniekstudenten die in de praktijklokalen aan het werk waren.

Over de auteur

Roeland Westra - Als projectleider Centrum Duurzaam duurzaamheid zichtbaar maken voor studenten en bedrijven

Gerelateerde berichten

Comments are closed.