Onthulling Frisian Eco Car: duurzame blikvanger

LEEUWARDEN – Dinsdag 1 juli 2014 is de Frisian Eco Car onthuld in het Green Experience Center Leeuwarden voor ongeveer 50 genodigden. Een interne onthulling speciaal voor studenten, docenten, familie en vrienden. Na een presentatie van de studenten over het ontstaan van de Frisian Eco Car was het voor iedereen mogelijk om de Frisian Eco Car met eigen ogen te bewonderen.

Klik hier voor de film van de eerste meters van de Frisian Eco Car:
https://www.youtube.com/watch?v=JXPoW4ux_uA&feature=youtu.be

Klik hier voor de foto’s van de onthulling van de Frisian Eco Car:
https://www.flickr.com/photos/centrumduurzaam/sets/72157645475465265/

Duurzame blikvanger
Frisian Eco Car is een innovatieproject van Centrum Duurzaam. Binnen dit project werken studenten van de opleiding Techniek van ROC Friese Poort samen met bedrijven zoals Frisian Motors en MG Electronics aan het ontwikkelen van een duurzaam voertuig met een modern uiterlijk. Volgens Arjen de Jong, adjunct directeur ROC Friese Poort Leeuwarden, is dit prima gelukt. De Frisian Eco Car is volgens hem een topprestatie van de studenten en een duurzame blikvanger voor het grote publiek.

Kansen
De Frisian Eco Car biedt kansen om samen met regionale partners zoals overheid en bedrijven elektrisch vervoer te stimuleren. Zoals het vervoeren van toeristen en winkelende mensen in het kader van Leeuwarden Culturele Hoofdstad 2017. Ook is de Frisian Eco Car inzetbaar in andere gebieden zoals het wadden eiland Ameland en in en rondom het Butenfjild.

Publieke onthulling
Op dinsdag 9 september 2014 is de onthulling van de Frisian Eco Car voor het grote publiek. In de maand augustus volgt hierover nadere informatie. Voor meer informatie over de Frisian Eco Car neem dan contact op via duurzaam@rocfriesepoort.nl

Centrum Duurzaam ROC Friese Poort
Centrum Duurzaam wil, als onderdeel van ROC Friese Poort, de kennis en ervaring bij het bedrijfsleven benutten voor het opleiden van jonge vakmensen in de praktische toepassing van innovatieve duurzame technieken. Tevens wil Centrum Duurzaam met goede en objectieve voorlichting de toepassing van deze technieken bij bedrijven en particulieren stimuleren. Kennis, ervaring en vakmanschap voor een duurzame wereld.

Over de auteur

Roeland Westra - Als projectleider Centrum Duurzaam duurzaamheid zichtbaar maken voor studenten en bedrijven

Gerelateerde berichten

Comments are closed.