Ontdek Techniek Drachten helpt VMBO leerlingen met beroepskeuze

Woensdag 15 november 2017 was de open avond Ontdek Techniek voor vierdejaars vmbo-leerlingen, ouders, volwassenen en bedrijven. De vestiging Drachten ontving ruim 150 gasten. Vestigingsdirecteur, de heer Fo;kert Sonsma, nam de bezoekers mee naar mbo techniek en de kansen op werk, de levensechte studentenprojecten en wedstrijden van techniekstudenten, innovaties en samenwerking met het bedrijfsleven.

Levensechte studentenprojecten
Studenten van het Sinnergy Solar Team vertelden over de keuze tot deelname aan het team, hun succes tijdens de Dutch Solar Challenge 2016 en de voorbereidingen voor de race in 2018. Ook deelden zij hun ervaringen over de stap van vmbo naar mbo.

Opleidingen ontdekken
Aansluitend ontdekten de bezoekers de opleidingen van hun keuze. VMBO leerlingen en hun ouders kregen praktische informatie over de opleidingen Bouw/Meubel/Interieur, Centrum Fijnmechanica, Elektrotechniek/Mechatronica, Infra, Installatietechniek, Werktuigbouwkunde/Lassen, Commercieel Technicus, Middenkader Engineering, Middenkaderfunctionaris Bouw en Middenkaderfunctionaris Infra.

Meiden in de Techniek
Voor de toekomstige ‘meiden in de techniek’ was er een aparte workshop. Een succesvolle vrouw uit de techniekwereld vertelde over haar opleidingskeuze destijds, waar ze nu werkt en haar toekomstperspectief.

Leren en werken – nu en in de toekomst
Bedrijven konden zich tijdens deze avond laten informeren over de trends en ontwikkelingen op het gebied van opleiden en werk in de techniek en de reguliere dagopleidingen op alle niveaus. Na de workshops kregen de bezoekers de gelegenheid om een kijkje te nemen in de praktijklokalen.

Over de auteur

Roeland Westra - Als projectleider Centrum Duurzaam duurzaamheid zichtbaar maken voor studenten en bedrijven

Gerelateerde berichten

Comments are closed.