Nieuwe elektrische auto biedt kansen voor stad, natuur en zorg

LEEUWARDEN – Dinsdag 9 september  2014 onthulde ROC Friese Poort | Centrum Duurzaam een nieuwe elektrische auto, de Frisian Eco Car. Deze duurzame en futuristische auto is gemaakt door studenten van ROC Friese Poort onder begeleiding van docenten en het bedrijfsleven. Wethouder Isabelle Diks van de gemeente Leeuwarden verrichtte de onthullingshandeling. Volgens haar is deze nieuwe auto goed inzetbaar als duurzaam vervoermiddel in stedelijke gebieden, maar ook in natuurgebieden en in de zorg.

Klik hier voor een foto impressie van de onthulling van de Frisian Eco Car.

Elektrisch vervoer stimuleren
Deze bijzondere innovatie wordt toch maar even gedaan bij ROC Friese Poort, aldus Isabelle Diks. Volgens haar is het een uitdaging om onderwijs te koppelen aan directe werkgelegenheid. Daartoe is het nodig om een afzetmarkt te organiseren en in gesprek te gaan met marktpartijen. Op deze manier stimuleer je als regionale partners zoals overheid en bedrijven elektrisch vervoer. Het is namelijk heel bijzonder om in een elektrische auto te rijden,  aldus Isabelle Diks.

Duurzame blikvanger
Frisian Eco Car is een innovatieproject van Centrum Duurzaam. Binnen dit project werkten afgelopen schooljaar studenten van de opleiding Techniek van ROC Friese Poort samen met bedrijven zoals Frisian Motors en MG Electronics. De uitdaging was om een duurzaam voertuig met een modern uiterlijk te maken. Volgens Arjen de Jong, adjunct directeur ROC Friese Poort Leeuwarden, is de Frisian Eco Car een mooi voorbeeld om als beroepsonderwijs bij te dragen aan innovatie in het MKB en de regio Friesland.

ROC Friese Poort | Centrum Duurzaam
Centrum Duurzaam wil, als onderdeel van ROC Friese Poort, de kennis en ervaring bij het bedrijfsleven benutten voor het opleiden van jonge vakmensen in de praktische toepassing van innovatieve duurzame technieken. Tevens wil Centrum Duurzaam met goede en objectieve voorlichting de toepassing van deze technieken bij bedrijven en particulieren stimuleren. Kennis, ervaring en vakmanschap voor een duurzame wereld.

Over de auteur

Roeland Westra - Als projectleider Centrum Duurzaam duurzaamheid zichtbaar maken voor studenten en bedrijven

Gerelateerde berichten

Comments are closed.