Dag van de bouw trekt bezoekers naar nieuwbouw uniformberoepen ROC Friese Poort

‘Graag laten we iedereen zien hoe we hier bouwen’, vertelt Christiaan Stavorinus, docent bouw van ROC Friese Poort.. ‘We bouwen namelijk energieneutraal en circulair’, vult Jaap van Bruggen, hoofd facilitair van ROC Friese Poort aan. Zaterdag 20 mei 2017 kwamen ongeveer 250 belangstellenden naar de nieuwbouw van uniformberoepen van ROC Friese Poort aan de Egelantierstraat in Leeuwarden. Ze kregen informatie van bouwstudenten en de bouwpartners van ROC Friese Poort over energieneutraal en circulair bouwen.

Inspirerende activiteiten
‘Het gebouw is nog niet helemaal klaar’, zegt Jaap van Bruggen. ‘Maar je kunt nu alvast wel een kijkje nemen in het toekomstige energieneutrale en circulaire gebouw met een VR-bril’. In het kader van circulair bouwen gaf Wind Architecten Adviseurs een lezing over circulair ontwerpen gericht op het hergebruiken van materialen. Middels een rondleiding kregen de bezoekers de mogelijkheid om met eigen ogen de voortgang van de bouw te bekijken. Voor de kinderen was er een springkussen om energie op te doen en kwijt te raken.

Bouwpartners
ROC Friese Poort bouwt samen met Friso Bouwgroep (aannemer), Pranger Rosier (installaties), Technion (installatieadvies) en Wind Architecten Adviseurs, aan een nieuwe energieneutrale en circulaire thuisbasis voor de opleidingen van Uniformberoepen.

Dag van de Bouw
In heel Nederland werken bouw- en installatiebedrijven aan onze huizen, gebouwen en infrastructuur. Elke dag werken bedrijven aan meerdere projecten in Leeuwarden waaronder de nieuwbouw van uniformberoepen van ROC Friese Poort. Zaterdag 20 mei 2017 was de twaalfde editie waarop projecten open en toegankelijk zijn voor iedereen. Bouwend Nederland, Aannemersfederatie Nederland Bouw en Infra en UNETO-VNI organiseren deze Dag van de Bouw.

Over de auteur

Roeland Westra - Als projectleider Centrum Duurzaam duurzaamheid zichtbaar maken voor studenten en bedrijven

Gerelateerde berichten

Comments are closed.