Netwerkdag consortium beroepsonderwijs SMG en AVOK bij ROC Friese Poort

‘Wij laten onze studenten beginnen bij de praktijk en laten daar de theorie bij aansluiten’, legt Luc Fine van het Consortium Beroepsonderwijs uit.  Daar is het NOM ready project dat we volgende week starten met studenten en bedrijven een mooi praktijkvoorbeeld van, vult Jan Stavast van ROC  Friese Poort aan in zijn openingswoord.  Op 16 november 2017 kwamen ongeveer 30 docenten van de verschillende ROC’s in Nederland die de opleidingen SMG en AVOK verzorgen naar de landelijke netwerkdag bij ROC Friese Poort in Leeuwarden.

Bekijk hier een foto impressie van deze dag

Duurzaam Doen Huis
‘Het Duurzaam Doen Huis is levensecht onderwijs voor studenten en bedrijven’, aldus Roeland Westra van Centrum Duurzaam. Werken met duurzame technische installaties van meer dan 20 fabrikanten uit Nederland. Voor de vakgebieden installatietechniek, elektrotechniek en domotica. Centrum Duurzaam maakt duurzame technieken zichtbaar voor studenten en medewerkers van bedrijven. ‘Met de workshop ‘hoe verduurzaam ik mijn woning’ is het Duurzaam Doen huis een levensechte leeromgeving voor al onze vakgebieden zoals bijvoorbeeld detailhandel en zakelijke dienstverlening’.

Praktijkruimtes SMG en AVOK
Ook stond een rondleiding door de praktijk van de Onderhoud en Verbouw afdeling op het programma. ROC Friese Poort heeft  in vier jaar tijd een praktijkruimte opgezet op de beroepstaken van het consortium:  maken van een toilet(groep), bouwen van een keuken, van slaapkamer naar kantoor, verbouwen van de zolder, een nieuwe badkamer en bouwen van een schuur. ‘Een levensechte uitdagende leeromgeving waar studenten direct in hun opleiding kunnen starten met authentieke beroepsopdrachten’, vertelt Jan Berends van ROC Friese Poort.

Consortium Beroepsonderwijs
Het Consortium Beroepsonderwijs is een samenwerkingsverband van 40 ROC’s, ca. 200 vmbo-scholen en een groeiend aantal brancheopleiders. Het Consortium werkt vanuit het principe voor, door en met professionals uit het beroepsonderwijs, en hanteert als kwaliteitscriteria: betrokkenheid van het werkveld, borging door de onderwijsinspectie, draagvlak bij opleidingsteams, onderzoek, analyse en duurzaamheid.

Over de auteur

Roeland Westra - Als projectleider Centrum Duurzaam duurzaamheid zichtbaar maken voor studenten en bedrijven

Gerelateerde berichten

Comments are closed.