Mentoren VMBO op bezoek bij Centrum Duurzaam

“Regelmatig krijgen we vanuit het VMBO vragen of mentoren eens bij ons op school een bezoek mogen brengen. Om die reden organiseren we twee keer per jaar een mentoren middag”, aldus Ali Tilma van ROC Friese Poort. Donderdag 29 oktober 2015 waren mentoren en decanen uit Dokkum en Franeker te gast bij Centrum Duurzaam in Leeuwarden. Voor mentoren en decanen een kijkje in de wereld van de duurzame technieken binnen de vakgebieden techniek, bouw en ICT.

Klik hier voor een foto impressie.

Kennismaking met Centrum Duurzaam
Volgens projectleider Roeland Westra  wil Centrum Duurzaam studenten prikkelen om zoveel mogelijk te werken met duurzame technieken in samenwerking met bedrijven. ‘Er is sprake van levensechte leeractiviteiten om studenten voor te bereiden als de energieprofessionals van de toekomst’. In een rondleiding  maakten de mentoren kennis met het Duurzaam Doen Huis en de innovatiewerkplaats waar studenten samen met bedrijven werken aan projecten zoals bijvoorbeeld de ecokubus, de solarboot en de Frisian Eco Car.

Samenwerking
If you want to go far, go together. Door samenwerking kom je een stap verder. Het is zinvol om als onderwijs nauw samen te werken met bedrijven in de regio. Door de kennis van morgen met elkaar te delen kom je gezamenlijk tot nieuwe inzichten wat mogelijk kan leiden tot innovaties op het gebied van duurzaamheid. Een win-win situatie voor studenten en bedrijven. Ook de samenwerking tussen VMBO en het MBO is belangrijk. Deze samenwerking begint bij het elkaar leren kennen en van elkaar weten wat de onderwijsfaciliteiten zijn. Ook voor technische docenten van het VMBO is het goed om een kijkje te nemen in de technische wereld binnen het MBO. Deze uitnodiging hebben de mentoren meegenomen naar hun eigen scholen.

Over de auteur

Roeland Westra - Als projectleider Centrum Duurzaam duurzaamheid zichtbaar maken voor studenten en bedrijven

Gerelateerde berichten

Comments are closed.