Maritieme studenten ROC Friese Poort in actie op Admiraliteitsdagen Dokkum

‘De Admiraliteitsdagen Dokkum is als regionaal evenement een uitstekend platform voor onze studenten om te laten zien wat ze leren in het middelbaar beroepsonderwijs’, vertelt Herbert Groenevelt van ROC Friese Poort. ‘We willen voorop lopen en pakken in samenwerking met het bedrijfsleven nieuwe ontwikkelingen op zoals bijvoorbeeld elektrisch vervoer’, vult Hette van der Meer van de maritieme opleidingen uit Sneek aan. Zaterdag 9 september 2017 was ROC Friese Poort voor de derde keer op rij aanwezig bij de Admiraliteitsdagen in Dokkum om de maritieme mbo-opleidingen te promoten.

Klik door en beleef zelf de Admiraliteitsdagen Dokkum

Elektrisch vervoer
Vervoer op basis van fossiele brandstoffen zoals benzine, gas en diesel is niet meer van deze tijd. Elektrisch vervoer is de uitdaging waar we voor staan. ‘En daar zijn onze studenten nu al mee bezig’, legt Hette van der Meer uit. Zo hebben studenten in Sneek de afgelopen jaren gewerkt aan een solarboot, de mienskip, een elektrisch aangedreven boot, en de zonnepont Harlingen. Ook op de vestigingen Drachten en Leeuwarden werken studenten projectmatig aan solarboten.

Beleven en ervaren
Bij de informatiestand van ROC Friese Poort was volop te beleven: een demonstratie van de Solar Teams, een demonstratie van een rook- en handstakellicht, rondvaarten met de sloep Underweis, een VR-activiteit en aanwezigheid van een waterscooter en RIB. Naast bovengenoemde demonstraties en de rondvaart verzorgen studenten van de opleidingen IT en Media bij de informatiestand van ROC Friese Poort een VR-activiteit. ook een waterscooter en RIB aanwezig.

Admiraliteitsdagen
Dokkum werd in 1596 de eerste vestingplaats van de Friese admiraliteit. Dit wordt gevierd met een jaarlijks terugkerend evenement dat inmiddels is uitgegroeid tot één van de grootste van Fryslân. De admiraliteit zorgde in oorlogstijd voor de beveiliging van de scheepsvaart en de bescherming van kust van Friesland en Groningen. De Admiraliteitsdagen worden elk jaar gehouden in het eerste week van september. Het evenement is geheel gratis te bezoeken. Meer informatie op: www.admiraliteitsdagen.nl.

Over de auteur

Roeland Westra - Als projectleider Centrum Duurzaam duurzaamheid zichtbaar maken voor studenten en bedrijven

Gerelateerde berichten

Comments are closed.