Maritiem ROC Friese Poort op Admiraliteitsdagen Dokkum

Zaterdag 3 september 2016 was ROC Friese Poort aanwezig bij de zesde editie van de Admiraliteitsdagen in Dokkum. Met een solarboot, een demonstratie van een rook- en handstakellicht en rondvaarten met de sloep Underweis lieten studenten van ROC Friese Poort de bezoekers kennis maken met duurzaamheid en de maritieme opleidingen.

Klik door voor een feestelijke impressie van de Admiraliteitsdagen

Solarboot
Het Sinnergy solarteam van de vestiging uit Drachten gaf op verschillende tijden een demonstratie. Ook gingen de studenten met bezoekers in gesprek over de solarboot. Het Sinnergy solarteam deed begin juli 2016 mee aan de Dutch Solar Challenge. Zij eindigden in hun klasse op een keurige vierde plaats. Het solarteam van Sneek reisde daarna door naar Monaco, naar het wereld kampioenschap. Hier eindigde het team op een tweede plaats.

Sloepvaren
Vanaf een duidelijk herkenbare informatiestand, inclusief nettenboeter voeren bezoekers mee met de sloep Underweis. Dit is een sloep die gebouwd is door studenten scheeps- en jachtbouw van ROC Friese Poort. Elk half uur voer de boot langs de prachtige bolwerken van een feestelijk Dokkum.

Handstakellicht
Drie studenten van de Visserij-opleiding op Urk gaven samen met hun docent een spectaculaire demonstratie van de handstakellicht. Ze speelden een noodsituatie na en lieten zien hoe een noodpakket ervoor zorgt dat je open water gered wordt.

Admiraliteitsdagen
Dokkum werd in 1596 de eerste vestingplaats van de Friese admiraliteit. Dit viert Dokkum met een jaarlijks terugkerend evenement dat inmiddels is uitgegroeid tot één van de grootste van Fryslân. De admiraliteit zorgde in oorlogstijd voor de beveiliging van de scheepsvaart en de bescherming van kust van Friesland en Groningen. De Admiraliteitsdagen worden elk jaar gehouden in het eerste week van september. Het evenement is geheel gratis te bezoeken.

Over de auteur

Roeland Westra - Als projectleider Centrum Duurzaam duurzaamheid zichtbaar maken voor studenten en bedrijven

Gerelateerde berichten

Comments are closed.