Levensecht project en bedrijfsbezoek voor bouwstudenten ROC Friese Poort Leeuwarden

‘In deze laatste periode van het schooljaar werken de 2e jaars bouwstudenten aan levensechte opdrachten en bezoeken we een bouwbedrijf’, zegt Christiaan Stavorinus, docent bouwkunde, enthousiast.  ‘En vandaag is een eindpresentatie voor een echte ondernemer’. Woensdag 22 juni 2016 kwam Jasper Agema, ondernemer en eigenaar van Bedrijvencentrum Noordoost Fryslan in de Westereen, naar Centrum Duurzaam in Leeuwarden.

Klik door voor een foto impressie van de eindpresentatie en het bedrijfsbezoek

Inmeten en digitaliseren Bedrijvencentrum Noordoost Fryslan
‘We hebben wel bouwtekeningen van ons pand in De Westereen, maar ze zijn niet digitaal. Vandaar de praktijkopdracht voor de bouwstudenten van ROC Friese Poort om te starten met een deel van het gebouw’,  vertelt Jasper Agema.  Het is een riant pand met een vloeroppervlak van 4500 m2 opgedeeld in bedrijfsruimtes van 80 tot 240 m2. ‘Er is nu een digitale tekening van de bedrijfsloods. Een mooie eerste stap die vraagt om een vervolg waarbij bouwstudenten van ROC Friese Poort Leeuwarden een actieve rol blijven spelen’.

Bedrijfsbezoek Bouwgroep Dijkstra Draisma Dokkum
De bouwstudenten sloten de praktijkopdracht voor Bedrijvencentrum Noordoost Fryslan af met een bedrijfsbezoek . Woensdag 29 juni 2016 waren ze te gast bij Bouwgroep Dijkstra Draisma in Dokkum. ‘De vraag van de klant verandert’, zo begon Folkert Linnemans, manager innovatie bij Bouwgroep Dijkstra Draisma, zijn presentatie.  Momenteel willen klanten niet alleen meer een woning. De klant vraagt om een woning te maken met een prestatie zoals wonen en of werken. Daarin spelen energiedragers een belangrijke rol die momenteel veranderen van hoogspanning naar laagspanning. ‘Pas de veranderende technische infrastructuur aan op de buitenmuren die meer dan 50 jaar staan’, is de tip van Folkert Linnemans.  ‘En zorg ervoor dat je niet alleen iets kunt maken maar het ook begrijpt en het daardoor aan de klant uit kunt leggen’

Over de auteur

Roeland Westra - Als projectleider Centrum Duurzaam duurzaamheid zichtbaar maken voor studenten en bedrijven

Gerelateerde berichten

Comments are closed.