Leerlingen Campus Middelsee volgen technisch Doeprogramma bij ROC Friese Poort

In het eerste kwartaal 2018 maakten 120 2e jaars Leerlingen van Campus Middelsee uit St. Annaparochie kennis met een aantal duurzame technieken in het MBO’. Zij volgden het duurzaam doe programma bij ROC Friese Poort | Centrum Duurzaam. Dit programma is ontwikkeld in samenwerking met het leer werk plein van Campus Middelsee ‘Een praktische manier van kennismaken met techniek en ICT als inspiratie voor een bewuste profielkeuze aan het eind van het tweede schooljaar.

Klik hier voor een impressie

Technisch doe programma
Door zelf iets te maken ontdek je of techniek, bouw of ICT iets voor jou is’. In het Duurzaam Doen Huis gingen de Vmbo leerlingen op zoek naar een storing. Via een ontdekkingsreis langs verschillende duurzame installaties gingen ze op zoek naar de oplossing om een code slot te ontgrendelen en de zwaailamp uit te schakelen. “Leerlingen waren verbaasd over hoeveel installaties er in een huis zijn gebouwd en nog mooier was het dat je overal aan mocht zitten”.
De leerlingen maakten een stoombootje van een kartonnen drinkverpakking. “Goh wat leuk dat het bootje vaart door de warmte van een waxinelichtje. Dit ga ik thuis laten zien bij m’n moeder in bad”.  Ook maakten de leerlingen een hanglamp van een glazen pot waarvan achteraf werd gezegd: “Ik had niet verwacht dat ik dat zelf kon maken”.
Een rondleiding langs de opleidingen van Techniek, ICT en Mediavormgeving was ook een onderdeel van het programma. “Ik zie het al, ik ga hier later naar school want je kan hier heel veel doen”.

De Groene Tocht
Afsluitend speelden de Vmbo leerlingen het spel “de Groene tocht” Een spel met veel duurzame weetjes. De leerlingen speelden dit spel in twee teams onder leiding van studenten van O3, een leerbedrijf van Mbo en Hbo in Leeuwarden. In dit spel kregen de leerlingen op een speelse, competitieve manier  informatie over duurzaamheid.

Over de auteur

Roeland Westra - Als projectleider Centrum Duurzaam duurzaamheid zichtbaar maken voor studenten en bedrijven

Gerelateerde berichten

Comments are closed.