Leerlingen AMS volgen duurzame route bij ROC Friese Poort

Op 9 maart 2017 kwamen 21 vmbo (BK) leerlingen van de AMS: Anna Maria van Schurman uit Franeker om de ‘DUURZAME ROUTE’ uit te voeren op ROC Friese Poort Centrum Duurzaam aan de Anne Wadmanwei te Leeuwarden. De klas kreeg eerst een opdracht in het Duurzaam Doen Huis over het verduurzamen van een chalet. Vervolgens speelden de leerlingen in de innovatiewerkplaats  het spel ‘Ik Hou van Groen’. Ik Hou van Groen is een spel vergelijkbaar met Ik Hou van Holland maar dan een duurzame variant.

Klik hier voor een impressie van de duurzame route van AMS bij Centrum Duurzaam.

Ik hou van Groen
Het spel duurde ca. 45 minuten en de scholieren waren erg fanatiek. De quizmaster was Rutger Brugman, medewerker van De Groene Tocht en stagiair bij O3 Leeuwarden. Wij als team O3 hebben  volop ondersteuning geboden tijdens het uitvoeren en voorbereiden van het spel!

De Groene Tocht
Is een uitgebreid spel aanbod om leerlingen te enthousiasmeren en aan te sporen met betrekking tot duurzaamheid. De Ik Hou van Groen quiz is  onderdeel van De Groene Tocht. Deze tocht duurt twee uren en is als ochtendprogramma beschikbaar voor Vmbo-leerlingen. In dit spel komen vijf onderdelen aan bod: De Ecologische Voetafdruk, Het Filmhuis, Duurzame Hapjes, Ecologische poster en Ik Hou van Groen.

 O3 Leeuwarden
O3 Leeuwarden is een leerbedrijf wat staat voor: Ondernemen, Onderwijs & Overheid. Onze missie is: ‘Het aanbieden van een krachtige leeromgeving door multidisciplinaire projecten. Hoe doel is om mbo- en hbo studenten samen te laten werken overeenkomstig de latere arbeidssituatie.’ Wat wij doen op ons stagebedrijf is het uitvoeren van allerlei projecten en evenementen van opdrachtgevers. Zo hebben wij veel projecten van Friese Poort maar ook van overheidsinstanties en andere opdrachtgevers.

De leerlingen hadden het erg naar hun zin en ook de leraren konden zich amuseren. Wij als team vonden het een leuke eerste keer om te ervaren. We hebben erg veel genoten van deze middag en wij hebben veel geleerd. Wij bieden het spel aan op meerdere niveaus. De klas was druk, maar erg fanatiek. Dit alles zorgde voor een zeer geslaagde middag.

Ik Hou van Groen wordt mede mogelijk gemaakt door: De Groene Tocht, O3 Leeuwarden, ROC Friese Poort Centrum Duurzaam.

Team ‘De Groene Tocht’

http://www.o3leeuwarden.nl/
https://www.facebook.com/degroenetocht/

Over de auteur

Roeland Westra - Als projectleider Centrum Duurzaam duurzaamheid zichtbaar maken voor studenten en bedrijven

Gerelateerde berichten

Comments are closed.