LED factory verrast door vernieuwende LED ideeën van studenten ROC Friese Poort

‘Vandaag ronden jullie de LED Challenge af met een eindpresentatie waarbij jullie LED factory uitdagen om te kiezen voor jullie eindproducten’, zo inspireert Roeland Westra, projectleider Centrum Duurzaam, zo’n 80 eerstejaars studenten Middenkader Engineering uit Drachten. ‘In de afgelopen 10 weken hebben jullie een eigen onderscheidende LED armatuur gemaakt ’. Vrijdag 21 april 2017 daagden de studenten met een eindpresentatie Trudie Timmerman van LED factory uit om hun eindproduct van een LED armatuur in productie te nemen.

Klik door voor een foto impressie van de eindpresentaties LED Challenge

Impact van presenteren
‘Verras LED factory door onderscheidend te zijn in je presentatie’, zo daagt Roeland Westra, projectleider Centrum Duurzaam, de studenten uit. ‘Overtuig Trudie Timmerman van LED factory dat jullie LED armatuur vernieuwend is en verkooppotentie heeft’. Woorden, stem en lichaamstaal zijn tools om te overtuigen. Woorden hebben de minste impact op toehoorders namelijk 7% .’ Presenteer met impact door je lichaamstaal. Die heeft namelijk een impact van 58% op je publiek’. Stemgebruik heeft een impact van 35% op toehoorders. Andere tools om te overtuigen zijn stilte, oogcontact en glimlach.

Vernieuwende ideeën LED armaturen
Binnen kantooromgevingen en werkplekken zijn vele soorten systeemplafonds te vinden. ‘Maar er zijn geen flexibele systeemplafonds’, legt Trudie Timmerman van LED factory uit. De eerstejaarsstudenten Middenkader Engineering kregen de uitdaging om een nieuw LED armatuur te ontwerpen om in / aan / op / onder een systeemplafond te plaatsen. Een van de groepen studenten hanteerde het principe van ‘een punt zetten maakt ruimte voor een nieuw begin’. Dit betekent het zetten van een punt achter een gewoonte waar je geen energie meer van krijgt. Dan pas kom je tot nieuwe ideeën. Vaak denken we alleen in LED armaturen. Het railsysteem noodzaakt me om groter te denken, zegt Trudie Timmerman verrast. Andere vernieuwende LED armaturen zijn een led in de vorm van een pyramide en een led in de vorm van meerdere vierkanten. ‘Met deze levensechte Challenge dragen onze studenten bij aan nieuwe inzichten en mogelijk nieuwe producten van bedrijven’, zo onderstreept Oscar Admiraal, docent ROC Friese Poort, de waarde van de Challenge. De Challenge is een samenwerking van Centrum Duurzaam met Frysklab.

Over de auteur

Roeland Westra - Als projectleider Centrum Duurzaam duurzaamheid zichtbaar maken voor studenten en bedrijven

Gerelateerde berichten

Comments are closed.