LED Challenge voor MKE studenten ROC Friese Poort Drachten

‘Jullie gaan vandaag aan de slag met een praktijkvraag van het bedrijf LED factory uit Leeuwarden. Met deze woorden verwelkomde Roeland Westra, projectleider Centrum Duurzaam zo’n 80 eerstejaars studenten Middenkader Engineering uit Drachten. ‘We noemen dit een Challenge. De eerste stap naar levensecht beroepsonderwijs’. De Challenge is een initiatief van Centrum Duurzaam in samenwerking met Frysklab.

Klik door en beleef zelf de LED Challenge in een foto impressie

LED Challenge
Kantooromgevingen en werkplekken veranderen. Er zijn vele soorten systeemplafonds. Maar er zijn geen flexibele systeemplafonds. ‘Ontwerp een nieuw LED armatuur om in / aan / op / onder een systeemplafond te plaatsen’, zo daagt Trudie Timmerman, ondernemer LED Factory, de MKE studenten uit. ‘Zorg voor gemakkelijke vervanging, modulaire opbouw en minder installatie. En houd rekening met koeling, lichtkleur, lichtoutput en design’.

Klik door en lees de LED Challenge van LED factory uit Leeuwarden nog eens door

Levensecht onderwijs
‘Onze studenten gaan met deze Challenge de uitdaging aan met het bedrijfsleven. We willen onze studenten met dit project ook ondernemerschap bijbrengen’, licht Oscar Admiraal, docent ROC Friese Poort, de keuze voor de Challenge toe. De eerste stap van de Challenge is het inleven in de vraag van LED factory. Wat zoekt LED factory en wat zijn de randvoorwaarden. ‘We gebruiken daarvoor het principe van Design Thinking’, verduidelijkt Albertus Douwes van Frysklab. ‘Uiteindelijk pitcht elke groep studenten het idee in de vorm van een prototype. De studenten gebruiken het businessmodel CANVAS als voorbereiding op de pitch. En dat allemaal binnen 4 werkuren’. De komende 10 weken gaan de studenten bij ROC Friese Poort in Drachten verder met het uitwerken van het idee tot een concept. ‘Daarna maken we de ideeën die haalbaar zijn’, vult Trudie Timmerman aan.

Nieuwe inzichten
‘Ik heb als ondernemer nieuwe inzichten gekregen. Het is zeer motiverend om met deze studenten te werken. Ze zijn ontzettend gemotiveerd. Ik ben blij dat er nog zoveel jongeren zijn die met plezier met hun handen werken. Een positieve flow. Ik heb allemaal nieuwe ideeën gekregen’, zegt Trudie Timmerman na afloop van de Challenge enthousiast. ‘Het inspireert mij om verder te gaan’ is een van de reacties van de MKE studenten uit Drachten.

Over de auteur

Roeland Westra - Als projectleider Centrum Duurzaam duurzaamheid zichtbaar maken voor studenten en bedrijven

Gerelateerde berichten

Comments are closed.