Kinderen basisscholen Leeuwarden maken kennis met techniek

Kinderen van de basisschool enthousiast maken voor techniek. Dat is de doelstelling van Technics4U Leeuwarden. ‘Niet alleen enthousiast, maar ook bewust maken’, licht  Lenze Kielstra toe. ‘We leven in een maatschappij waar techniek heel gewoon is. En dat is meer dan alleen metaal en bouw’.    Op donderdag 7 en vrijdag 8 april 2016 kwamen ongeveer 450 basisschoolleerlingen naar de technieklocatie van ROC Friese Poort Leeuwarden aan de Anne Wadmanwei.

Doe activiteiten
‘Ik hou van techniek’, zo reageert een van de kinderen enthousiast. ‘Je leert ervan en je ziet hoe alles aan elkaar zit’.  De kinderen maakten een soort propeller die op zonne- energie werkt. Veel kinderen, zowel jongens al meisjes, deden enthousiast mee. Ook kinderen die niet zoveel met techniek hebben. Na afloop kregen de kinderen een gereedschapskistje mee met een aantal waardebonnen. Deze bonnen waren zaterdag 9 april 2016 inwisselbaar bij technische bedrijven in Leeuwarden in ruil voor een stuk gereedschap.

Technics4U
Technics4U is een techniek promotieproject voor leerlingen uit het basisonderwijs (groep 7/8), leerkrachten en ouders. Deze techniekmanifestatie is bedoeld  om kinderen enthousiast te maken voor de techniek. Uit onderzoek blijkt namelijk dat interesse in de techniek zich vooral ontwikkelt bij kinderen in groep 7/8 op de basisschool. Technics4U Leeuwarden is in samenwerking met ROC Friese Poort en ROC Friesland College.

Omroep LEO kwam langs en maakte een nieuwsitem van een paar minuten. Technics4U Leeuwarden is het tweede item in het filmpje en begint vanaf 32 seconden.

 

Over de auteur

Roeland Westra - Als projectleider Centrum Duurzaam duurzaamheid zichtbaar maken voor studenten en bedrijven

Gerelateerde berichten

Comments are closed.