Kennisbijeenkomst Takomst yn Tûke Technyk voor partners en deelnemers

Dinsdag 15 maart 2022 hebben medewerkers van gemeenten, het UWV en andere sociale partners van Takomst Yn Tûke Technyk kennis gemaakt met het traject. Takomst Yn Tûke Technyk (TYTT) is al sinds 2019 een samenwerking tussen Pranger-Rosier Installaties, Koninklijke Damstra Installatietechniek BV, Lodema Elektrotechniek BV, ITBB, Van der Weerd en ROC Friese Poort Bedrijfsopleidingen. Met TYTT willen de Friese initiatiefnemers zij-instromers opleiden voor de installatietechniek. Daarmee willen ze het tekort van vakmannen- en vrouwen in de installatietechniek verminderen.

Tijdens de kennismaking met Takomst Yn Tûke Technyk, kregen de genodigden een presentatie over het traject en de kans op de praktijkruimte te bezichtigen. Daarnaast is er kennisgemaakt met de huidige deelnemers.

Traject Takomst Yn Tûke Technyk
De deelnemers van het traject worden in 8 weken opgeleid op het gebied van basis W-installatietechniek en basis Elektrotechniek. Ze krijgen 3 dagen per week les en lopen 2 dagen in de week stage bij één van de Friese initiatiefnemers. Na 8 weken gaan de deelnemers aan het werk bij één van de werkgevers en wordt gekeken naar een passende vervolgopleiding.

Over de auteur

Roeland Westra - Als projectleider Centrum Duurzaam duurzaamheid zichtbaar maken voor studenten en bedrijven

Gerelateerde berichten

Comments are closed.