KEI brengt initiatieven gasloos bouwen in kaart bij Centrum Duurzaam

Welke initiatieven zijn er op het gebied van gasloos bouwen? Om dat in kaart te brengen organiseerde het Kennis- en Innovatiehuis Noordoost Fryslân in samenwerking met de stadsregio Leeuwarden een bijeenkomst voor gemeenten, provincie Fryslân en onderwijsinstellingen. De bijeenkomst vond plaats op dinsdag 20 maart 2018 in Centrum Duurzaam van ROC Friese Poort.

In de regio Noordoost Fryslân en provincie breed zijn veel initiatieven op het gebied van gasloos bouwen. Zo is de provincie Fryslân bezig met een onderzoek naar warmtesystemen en is het onderwijsveld in Noord-Nederland bezig met een Energy College. Het Energy College is een Noord-Nederlands initiatief om de snelgroeiende energiebranche in de regio te kunnen voorzien van innovatieve vakkrachten op mbo-niveau. Deze mensen worden opgeleid naar de wensen en behoeften van de markt. Ook zijn de gemeenten in Noordoost Fryslân druk bezig met de uitvoering van het regionale duurzaamheidsplan.

KEI verbindt initiatieven
Het Kennis en Innovatiehuis wil deze partijen met elkaar verbinden en doet dat door bestaande initiatieven in kaart te brengen en de betrokkenen hierover te informeren. Het KEI doet dat vanuit de visie ‘Samen sta je sterker’: door een grote ontwikkeling als gasloos bouwen samen op te pakken ontstaan nieuwe kansen en samenwerkingsverbanden.

Rondleiding Duurzaam Doen Huis
Het Duurzaam Doen Huis is een levensechte leeromgeving. Studenten en medewerkers van bedrijven werken in het Duurzaam Doen Huis altijd met de laatste duurzame technieken van 22 fabrikanten uit Nederland. Ook ontdekken ze in het Duurzaam Doen Huis welke stappen nodig zijn om woningen, bedrijfspanden en winkels te verduurzamen. ‘Hiermee spelen we in op de duurzame ambities van Nederland om gasloos te bouwen’, zo verwoord Roeland Westra het onderscheidend vermogen van het Duurzaam Doen Huis.

Over de auteur

Roeland Westra - Als projectleider Centrum Duurzaam duurzaamheid zichtbaar maken voor studenten en bedrijven

Gerelateerde berichten

Comments are closed.