Jobbus Tour Leer Duitsland voor MKE studenten

‘Met deze tour willen we onze studenten attenderen op stagelopen in Duitsland’, zegt Franzis Pranger -Wiese van ROC Friese Poort. ‘Vooral de rondleidingen geven een levensechte indruk van de dagelijkse praktijk’, vult Gerk Postema van ROC Friese Poort aan. In juni 2018 volgden studenten Middenkader Engineering van ROC Friese Poort deze Jobbus Tour naar Leer waarbij ze een bezoek brachten aan de Firma Kautex en de Firma B&S Metall.

Internationalisering
ROC Friese Poort stimuleert studenten een stage of een deel van de opleiding in het buitenland te doen. Een internationale ervaring draagt bij aan de persoonlijke ontwikkeling van de student, de taalontwikkeling en het staat goed op je CV. ‘In het nieuwe schooljaar lopen enkele studenten een 10-weekse stage in Duitsland’, vertelt Franzis Pranger- Wiese.

Levensecht onderwijs
‘Leren in bedrijfsleven is speerpunt in ons beroepsonderwijs’, licht Roeland Westra van Centrum Duurzaam van ROC Friese Poort toe. ‘We noemen dat levensecht onderwijs’. De eerste stap is een excursie om zelf een kijkje te nemen in de praktijk. ‘Studenten krijgen niet alleen een indruk van bijvoorbeeld een productie afdeling maar gaan ook in gesprek met de werknemers’, legt Willem van Dijk van ROC Friese Poort uit. Naast vakmanschap vraagt levensecht onderwijs ook sociaal vakmanschap en ondernemerschap of ondernemend gedrag van de studenten . ‘We leiden onze studenten immers op tot de vakmensen van de toekomst’.

 

Over de auteur

Roeland Westra - Als projectleider Centrum Duurzaam duurzaamheid zichtbaar maken voor studenten en bedrijven

Gerelateerde berichten

Comments are closed.