Inspirerende Duurzaam Doen lezing ROC Friese Poort over daken en regeltechniek in woningen

ROC Friese Poort Centrum Duurzaam organiseerde op 16 september 2014 een Duurzaam Doen Lunchlezing met het thema ‘Op en onder het dak duurzaam geregeld’. Voor deze lezing waren twee gastsprekers uitgenodigd: Arno Bosch van Troelstra en De Vries en Sytze Andringa van Honeywell.

Klik hier voor de presentaties.

Klik hier voor de foto impressie.

Troelstra & De Vries
Arno Bosch van het sinds 1930 in IJlst gevestigde Troelstra & De Vries vertelt in de lezing over diverse mogelijkheden van duurzame daken en bevestigingsmogelijkheden van zonnepanelen op het dak. Bijzondere daken zoals terrasdaken, parkeerdaken en begroeide daken worden belicht. Deze zogenoemde groendaken kennen diverse voordelen. Zo leveren ze een positieve bijdrage aan het milieu, verbeteren de leefomgeving, verminderen de energiekosten en zorgen voor een langere levensduur van de dakbedekking. Verder vertelt Bosch over PV-panelen (zonnepanelen) en het bevestigingssysteem op bitumineuze dakbedekking. Ook komt het koel dak systeem aan de orde. Dit witte dak reflecteert de hitte van de zon en geeft ze terug aan de lucht in plaats van aan het onderliggende gebouw. Het zorgt voor een daling in het energieverbruik van installaties voor klimaatcontrole.

Honeywell
Sytze Andringa van Honeywell gaat in op de nieuwste trends op het gebied van meet en regeltechniek in de woningbouw. Veranderende comfortwensen en de EU 2020 20-20-20 strategie vragen om een aanpassing van de verwarmingsregeling in de woning. Evohome zoneregeling per vertrek van Honeywell speelt hier op in. Het systeem is op afstand te bedienen en sluit aan op de explosieve groei van smartphones en tablets.

Duurzaam Doen Lezing
Centrum Duurzaam organiseert regelmatig lezingen en workshops. Tijdens deze bijeenkomsten komen studenten, docenten en het bedrijfsleven bij elkaar om kennis met elkaar te delen.
De lezingen worden georganiseerd door ROC Friese Poort Centrum Duurzaam in samenwerking met Uneto VNI en Kenteq.

ROC Friese Poort | Centrum Duurzaam
Centrum Duurzaam wil, als onderdeel van ROC Friese Poort, de kennis en ervaring bij het bedrijfsleven benutten voor het opleiden van jonge vakmensen in de praktische toepassing van innovatieve duurzame technieken. Tevens wil Centrum Duurzaam met goede en objectieve voorlichting de toepassing van deze technieken bij bedrijven en particulieren stimuleren. Kennis, ervaring en vakmanschap voor een duurzame wereld.

Over de auteur

Roeland Westra - Als projectleider Centrum Duurzaam duurzaamheid zichtbaar maken voor studenten en bedrijven

Gerelateerde berichten

Comments are closed.