Initiatief ChristenUnie voor elektrisch vervoer in Leeuwarden

Maandagavond 22 mei 2017 reden gemeenteraadsleden van de gemeente Leeuwarden met een elektrische auto door de binnenstad van Leeuwarden. Dit naar aanleiding van het plan van de ChristenUnie om in 2018 in te zetten op elektrisch vervoer voor ouderen en mensen met een beperking. ‘We willen iedereen de mogelijkheid bieden om musea en activiteiten in Leeuwarden te bezoeken’, licht Frits Rijpma van de ChristenUnie toe. ‘We doen dit in samenwerking met Frisian Motors uit Bakkeveen die actief technische studenten van ROC Friese Poort betrekt bij dit duurzame project’.  

Klik door voor een foto impressie van de proefritten met de elektrische auto

Inzet MBO studenten
Centrum Duurzaam van ROC Friese Poort wil technische studenten inzetten bij de opbouw van de Ecars voor 6 personen onder begeleiding van Frisian Motors. ‘We kunnen de studenten het ontwerp van de Ecars aan laten passen tot stadsauto’, zegt Theo de Jong van Frisian Motors uit Bakkeveen. ‘Denk aan bumpers, dakdelen en beugels’. Andere mogelijke werkzaamheden voor studenten zijn  het opzetten van een gps-systeem met informatie over de stad en het betrekken van bedrijven en winkels en het  periodiek onderhoud van de Ecars in de innovatiewerkplaats van Centrum Duurzaam in Leeuwarden.

Duurzaam vervoer Friesland
‘Wij hebben als Centrum Duurzaam van ROC Friese Poort al veel ervaring opgedaan met duurzame mobiliteit’, vertelt Roeland Westra, projectleider Centrum Duurzaam. In 2014 is door technische studenten van ROC Friese Poort in samenwerking met Frisian Motors en MG Electronics reeds een Frisian Eco Car ontworpen en gemaakt als prototype voor Leeuwarden Culturele Hoofdstad 2018. In 2016 bouwden technische studenten van ROC Friese Poort onder begeleiding van Frisian Motors en in samenwerking met MG Electronics de ECObus voor Zorgcentrum Het Bildt.

 

 

Over de auteur

Roeland Westra - Als projectleider Centrum Duurzaam duurzaamheid zichtbaar maken voor studenten en bedrijven

Gerelateerde berichten

Comments are closed.