Geslaagde TechMISSion bij Energie Kenniscentrum Leeuwarden

Op 28 september 2021 was de 6e editie van TechMISSion bij het Energie KennisCentrum in Leeuwarden. Techmission is een initiatief van 4 vrouwen met hart voor bouw en techniek. Organisatoren zijn Saskia Spaargaren (CNV-Vakmensen), Femke Gerbrandy (ROC Friese Poort), Lisette Berg (Aveco de Bondt) en Tineke de Groot (De Bouw Iets voor Jou). Elk jaar organiseren zij in Friesland een dag om meiden kennis te laten maken met vrouwen in de (bouw)techniek. ‘Zo willen we laten zien dat techniek zeker ook voor meiden is’, vertelt Femke Gerbrandy van ROC Friese Poort.

Kennismaking met bedrijven
Bij het Energie Kenniscentrum in Leeuwarden maakten 23 enthousiaste meiden middels een workshop en speeddates kennis met:
Wytske Bakker, bouwkundig ontwerper bij Achterbosch Architecten
Anna Meyering, Trainee bij Ekwadraat Leeuwarden
Janine Bos, Adviseur bij Ekwadraat Leeuwarden
Eline Keuning, Consultant Biotechnologie and Innovation bij Bioclear Earth Groningen
Mary Mulder, Projectleider, Oosterhof Holman

Waarom meer vrouwen in de techniek?
Omdat de vraag naar technisch personeel groot is willen we jonge vrouwen kennis laten maken met de wereld van de (bouw)techniek’. Veel meiden hebben een verkeerd beeld van techniek, graag laat TechMISSion zien welke mogelijkheden er allemaal zijn. Vanwege het succes zal er in november een vervolg komen, houdt hiervoor de Facebook site en de website in de gaten www.techmission.frl

Momenteel zijn er 1.573.000 technische beroepen, hiervan wordt 14% uitgevoerd door een vrouw. Meer genderdiversiteit zal zorgen voor betere resultaten op de werkvloer. 

Over de auteur

Roeland Westra - Als projectleider Centrum Duurzaam duurzaamheid zichtbaar maken voor studenten en bedrijven

Gerelateerde berichten

Comments are closed.