Gastles zonnepanelen bij Technea in Leeuwarden

Op vrijdag 22 mei 2015 waren de studenten van het zonnepanelenproject te gast bij Technea. Deze gastles was gericht op het delen van technische kennis over zonnepanelen en omvormers. Een mooie uitstap naar de praktijk voor studenten middenkader engineering van ROC Friese Poort Centrum Duurzaam aldus Lieuwe de Vries, productspecialist Zonnestroom bij Technea.

Klik hier voor de foto impressie van de gastles

Meer dan zonnepanelen
De studenten hebben uitgebreid gekeken naar verschillende merken zonnepanelen en types omvormers. De opbrengst van zonne-energie is afhankelijk van het type paneel in combinatie met een type omvormer. Het is interessant om te kijken naar de effecten van een ander type paneel op een omvormer.Onder andere de stringverdeling is hierbij erg belangrijk. Bij foutief toepassen is het rendement niet haalbaar en is er kans dat de omvormer zelfs stuk gaat. Ook hebben de studenten de planningssoftware ten aanzien van de montagematerialen doorgenomen. Hieruit blijkt dat windlast maar ook sneeuwlast in Nederland wel degelijk van belang is in de keuze van de montage materialen.

Technea
Technea levert een positieve bijdrage aan een wereld die van ons allemaal is. Wij vinden het belangrijk dat de huidige én volgende generatie een gelukkig leven kunnen leiden. Een leven in een omgeving die gebaseerd is op duurzaamheid, keuzevrijheid en onafhankelijkheid.

Technea adviseert over energie onafhankelijkheid en helpen onze klanten bij de realisatie hiervan. We hebben een groot assortiment energie- en waterbesparende producten waar we u graag meer over vertellen.

 

Over de auteur

Roeland Westra - Als projectleider Centrum Duurzaam duurzaamheid zichtbaar maken voor studenten en bedrijven

Gerelateerde berichten

Comments are closed.