Frisian Eco Car publiekstrekker op duurzaamheidsmarkt De Morgenster Leeuwarden

Op zaterdag 7 november 2015 kwamen ruim 150 personen naar de duurzaamheidsmarkt in de Morgensterkerk aan het Vrijheidsplein te Leeuwarden. Een markt om belangstellenden te informeren en te inspireren over de kansen en mogelijkheden voor energiebesparende maatregelen bij u thuis. De Frisian Eco Car van Centrum Duurzaam stond buiten als publiekstrekker.

Klik door voor een foto impressie.

Persoonlijk energie advies
Met de winter voor de deur biedt de duurzaamheidsmarkt belangstellenden demogelijkheid om de kansen voor energiebesparing in kaart te brengen. Met een breed aanbod aan isolatiebedrijven, voorlichting over zonnepanelen en persoonlijk energieadvies gaf de duurzaamheidmarkt volop kansen om comfortabel de winter tegemoet te gaan.

Duurzaamheidslening
Met de duurzaamheidslening van de gemeente Leeuwarden kunnen inwoners tot €7.500,- investeren in energiebesparende maatregelen. De aflossing is in vele gevallen minder hoog dan de besparing op de energierekening. Met als resultaat meer comfort in huis tegen minder kosten voor energie en aflossing.

Frisian Eco Car
Frisian Eco Car is een innovatieproject van Centrum Duurzaam. Binnen dit project werken studenten van de opleiding Techniek van ROC Friese Poort samen met bedrijven zoals Frisian Motors en MG Electronics aan het ontwikkelen van een duurzaam voertuig met een modern uiterlijk. De Frisian Eco Car biedt nieuwe kansen voor elektrisch vervoer voor stad, natuur en zorg.

 

Over de auteur

Roeland Westra - Als projectleider Centrum Duurzaam duurzaamheid zichtbaar maken voor studenten en bedrijven

Gerelateerde berichten

Comments are closed.