Frisian Eco Car in stadshal Gemeente Leeuwarden

In verband met de Dag van de Duurzaamheid  van zaterdag 10 oktober 2015 was de stadshal van de gemeente Leeuwarden ingericht met de EcoCar van Centrum Duurzaam van ROC Friese Poort en de voorlichtingsuitingen van het energieloket ‘Slim wonen in Leeuwarden’.

Klik hier voor de foto impressie.

Frisian Eco Car
De Eco-Car is gebouwd door studenten van het ROC Friese Poort Leeuwarden. De Eco-Car is het resultaat van een innovatieproject van Centrum Duurzaam waarin de samenwerking is gezocht tussen studenten en bedrijven centraal. De uitdaging was om een duurzaam voertuig met modern uiterlijk te maken. Het elektrische voertuig wordt voortgedreven door energie uit de zon opgevangen met de zonnecellen op het dak en de elektriciteit uit de laadpalen in de stad. Fryslân en Leeuwarden zijn koploper op het gebied van duurzame techniek en energie. Met de presentatie van de EcoCar willen wij bezoekers hier ook kennis mee laten maken.

Energieloket
Naast de Frisian Eco-Car is er ook volop aandacht voor energiebesparing voor huishoudens. In een opstelling van 7 slimme stappen voor energiebesparing neemt de gemeente aan het energieloket mensen bij de hand op weg naar energiebesparende maatregelen. Met wekelijkse berichtgeving op social media, een tweewekelijks katern in de huis-aan-huis en een fysiek loket voor vraag en antwoord over energiebesparing helpt het energieloket ‘Slim wonen in Leeuwarden’ woningeigenaren verder op weg naar het nemen van energiebesparende maatregelen.

Over de auteur

Roeland Westra - Als projectleider Centrum Duurzaam duurzaamheid zichtbaar maken voor studenten en bedrijven

Gerelateerde berichten

Comments are closed.