Frisian Eco Car en waterstofauto op open dag Frisian Motors

Op zaterdag 13 april 2019 organiseerde Frisian Motors, de kleinste elektrische autofabrikant van Nederland, een landelijke open dag in thuishaven Bakkeveen. Voor alle geïnteresseerden in elektrisch rijden of duurzame vervoersoplossingen was er een scala aan demonstraties en testmogelijkheden te ervaren. ROC Friese Poort Centrum Duurzaam toonde tijdens de open dag haar waterstofauto en Frisian Eco Car.

Bekijk hier een foto-impressie van de open dag

Duurzame blikvanger
De Frisian Eco Car is een elektrisch voertuig, gemaakt door studenten van ROC Friese Poort en ontstaan als innovatieproject van Centrum Duurzaam. Tijdens dit project werkten studenten van de opleiding Techniek van ROC Friese Poort samen met bedrijven zoals Frisian Motors en MG Electronics aan het ontwikkelen van een duurzaam voertuig met een modern uiterlijk. Ook de waterstofauto van ROC Friese Poort was te zien in Bakkeveen. Dit voertuig werd op vrijdag 29 juni 2018 gepresenteerd door studenten Mechatronica van ROC Friese Poort. Circa 25 studenten werkten de eerste helft van 2018 aan de realisatie van het fossielvrije voertuig, onder begeleiding van Holthausen en Frisian Motors. Het doel hierbij: het leren van nieuwe, duurzame technieken in de praktijk en meedoen aan de Elfwegentocht op 2 en 14 juli 2018.

Uniek bedrijf
‘Frisian Motors is een uniek bedrijf’, vertelt eigenaar Theo de Jong. ‘We zijn fabrikant van elektrische voertuigen en produceren zelf voor een groot gedeelte de producten. Onze medewerkers werken vanuit een passie; het zijn technische mensen, geen commerciële rakkers. De liefde voor elektrisch vervoer willen we graag delen met anderen. Daarom geven we vandaag tijdens de open dag het publiek niet alleen toegang tot de showroom en kantoren, maar ook de werkplaats. Dan zien mensen eigen ogen waar ons werk uit bestaat.’

Testritten
Tijdens de open dag was er een keur aan elektrische of andere fossielvrije voertuigen te vinden op het bedrijfsterrein in Bakkeveen. Zo waren, naast de Frisian Eco Car en waterstofauto van ROC Friese Poort, onder meer Tesla’s en elektrische vrachtwagens te zien. Ook konden belangstellenden proefritten maken op elektrische motoren, scooters en fietsen. ‘Leuk om te bewonderen zijn ook onze oldtimerbusjes, zoals de Volkswagen T3; deze hebben we geheel omgebouwd naar elektrische aandrijving’, aldus Theo. ‘Vandaag zien alles wat er mogelijk is op elektrisch gebied.’

ROC Friese Poort Centrum Duurzaam
Centrum Duurzaam wil, als onderdeel van ROC Friese Poort, de kennis en ervaring bij het bedrijfsleven benutten voor het opleiden van jonge vakmensen in de praktische toepassing van innovatieve duurzame technieken. Tevens wil Centrum Duurzaam met goede en objectieve voorlichting de toepassing van deze technieken bij bedrijven en particulieren stimuleren. Kennis, ervaring en vakmanschap voor een duurzame wereld.

Over de auteur

Richard Tjalsma -

Gerelateerde berichten

Comments are closed.