Frisian Eco Car duurzame blikvanger bij opening Entrance

Koning Willem-Alexander opende dinsdagochtend 13 oktober 2015 in Groningen het nieuwe gebouw van het Energy Transition Centre (EnTranCe). In deze energieproeftuin van de Hanzehogeschool Groningen en de Energy Academy Europe werken MBO, HBO en WO studenten, onderzoekers en bedrijven samen aan innovatieve oplossingen voor de overgang naar een duurzame samenleving gebaseerd op schone energiebronnen.

Klik hier voor een foto impressie.

Het nieuwe gebouw van EnTranCe op de Zernike Campus biedt studenten, onderzoekers en deelnemende bedrijven de benodigde technische faciliteiten, kennis, ondersteuning en een netwerk. Het is mogelijk om nieuwe ideeën rechtstreeks te koppelen aan bestaande en toekomstige markten. Start-ups krijgen hierdoor directe ondersteuning van specialisten uit diverse sectoren.

Na de opening kreeg de koning een rondleiding. Studenten van mbo-, hbo- en wo-instellingen uit de regio Drenthe, Friesland en Groningen lieten samen met docenten en ondernemers de nieuwste ontwikkelingen in de duurzame energieketen zien. Zij lieten de Koning diverse projecten zien waarin mobiliteit en wonen elkaar versterken, zoals zonnepanelen op water, een brandstofcelauto en de Frisian Eco Car van ROC Friese Poort Centrum Duurzaam.

Frisian Eco Car
Frisian Eco Car is een innovatieproject van Centrum Duurzaam. Binnen dit project werken studenten van de opleiding Techniek van ROC Friese Poort samen met bedrijven zoals Frisian Motors en MG Electronics aan het ontwikkelen van een duurzaam voertuig met een modern uiterlijk. De Frisian Eco Car biedt nieuwe kansen voor elektrisch vervoer voor stad, natuur en zorg.

Energy College
Centrum Duurzaam is een hotspot van het Energy College dat onderdeel is van de Energy Academy Europe. Energy College is een samenwerking tussen 7 noordelijke ROC’s en AOC’s, noordelijke overheden en het bedrijfsleven. Doel is om dé innovatieve energieprofessional van morgen op te leiden die kan omgaan met duurzame energie.

 

Over de auteur

Roeland Westra - Als projectleider Centrum Duurzaam duurzaamheid zichtbaar maken voor studenten en bedrijven

Gerelateerde berichten

Comments are closed.