Feestelijk startsein Elfwegentocht met Frisian Eco Car

Maandag 6 april 2017 kwamen ongeveer 250 schoolkinderen, studenten en andere deelnemers naar de Oldehove in Leeuwarden voor het startsein van de Elfwegentocht. In 2018 viert Friesland van 1 tot en met 14 juli de Elfwegentocht met allerlei schone en fossielvrije vervoersmiddelen zoals e-fietsen en e-scooters, elektrische citysteps en elektrische auto’s zoals de Frisian Eco Car met studenten van Marketing, communicatie en evenementen. ‘Het unieke van dit project is dat het is bedacht door jongeren’, zegt Bouwe de Boer van de gemeente Leeuwarden enthousiast.

Foto: Branko de Lang

Elfwegentocht 2018
Fryslân krijgt in juli 2018 de grootste parade van duurzame voertuigen ooit. Vanaf de provinciegrenzen bepalen elektrische taxi’s, deelauto’s, groengas-bussen, Segways, ligfietsen en andere bijzondere voertuigen het verkeersbeeld in Friesland . Zowel op de weg als op het water. De Elfwegentocht maakt deel uit van het Culturele Hoofdstad-project Fossielvrij Friesland en behoort hiermee tot het programma van Leeuwarden – Fryslân 2018.

Frisian Eco Car
Frisian Eco Car is een innovatieproject van Centrum Duurzaam. Binnen dit project werkten studenten van de opleiding techniek van ROC Friese Poort samen met bedrijven zoals Frisian Motors en MG Electronics. ‘De uitdaging was om een duurzaam voertuig met een modern uiterlijk te maken’, vertelt Roeland Westra, projectleider Centrum Duurzaam. ‘De Frisian Eco Car leent zich uitstekend als duurzaam vervoermiddel in Leeuwarden in het kader van de culturele hoofdstad 2018’.

Andere leerprojecten duurzaam vervoer
Een van de thema’s van Centrum Duurzaam is duurzame mobiliteit. ‘Naast het maken van de Frisian Eco Car doen onze studenten veel meer op het gebied van duurzaam vervoer’, maakt Roeland Westra duidelijk. ‘Zo bouwen studenten van maritieme techniek momenteel aan de zonnepont Harlingen’. Verder bouwen technische studenten in Drachten aan citysteps en zijn technische studenten uit Emmeloord bezig met een ECOboot en een out-of-the-box fietsenstalling.

Over de auteur

Roeland Westra - Als projectleider Centrum Duurzaam duurzaamheid zichtbaar maken voor studenten en bedrijven

Gerelateerde berichten

Comments are closed.