Externe trainingslocatie Remeha bij Centrum Duurzaam

‘Door te fungeren als externe trainingslocatie voor Remeha blijven we zelf ook op de hoogte van de nieuwste technieken’, vertelt Harm Keimpema, opleidingsadviseur Installatiewerk. ‘Zo kunnen we meelopen met wat anno 2017 in de markt speelt, zodat we ons cursus- en opleidingsaanbod hierop continu aan kunnen passen. We willen graag dat installateurs in Noord Nederland kennis blijven op doen door middel van praktijkcursussen van ROC Friese Poort bedrijfsopleidingen’. Donderdag 30 maart 2017 volgden een 8-tal installateurs de eerste servicetraining van Remeha bij Centrum Duurzaam van ROC Friese Poort. De tweede servicetraining vindt plaats op donderdag 12 april 2017.

Klik door voor een foto impressie van de servicetraining van Remeha bij Centrum Duurzaam 

Servicetraining
Het betreft hier een servicetraining over de Remeha Tzerra Plus. ‘Dit is onze meest compacte en duurzame hr-ketel’, legt Dick van Dijk, trainer bij Remeha, uit. ‘De techniek van verwarming en warm water bij deze combiketel is anders dan bij andere ketels. Bovendien is deze ketel opgebouwd uit geprefabriceerde en vooraf geteste basiscomponenten’. Duurzame component van de Tzerra Plus is de energiezuinige warmtewisselaar van duurzaam gietaluminium, de zogenaamde Ultra Responsive Heat Exchanger. ‘Technische kennis van installateurs over de ketel en de installatie is van groot belang om een goede diagnose te stellen bij calamiteiten’.

Trainingslocatie in Leeuwarden
‘We merken dat voor installateurs uit Noord Nederland de reis naar Apeldoorn een belemmering kan zijn. Door Leeuwarden te kiezen als externe trainingslocatie voorzien we in een behoefte in deze regio’. Centrum Duurzaam van ROC Friese Poort in Leeuwarden beschikt over een innovatiewerkplaats, een installatielokaal en het Duurzaam Doen Huis waardoor alle technische faciliteiten beschikbaar zijn. ‘In ruil voor deze trainingslocatie in Leeuwarden stelt Remeha hun duurzame hybride systeem ter beschikking om trainingen te geven aan onze gezamenlijke studenten (bol en bbl)’, benadrukt Harm Keimpema het strategische belang van deze samenwerking.

Over de auteur

Roeland Westra - Als projectleider Centrum Duurzaam duurzaamheid zichtbaar maken voor studenten en bedrijven

Gerelateerde berichten

Comments are closed.