Excursie Uw Deurregisseur helpt studenten bij keuze voor overheaddeuren

‘In onze projectlessen werken we vooral met opdrachten’, geeft Hayko Boersma van ROC Friese Poort aan. ‘Met deze opdracht willen we dat onze studenten zich laten informeren door specialisten uit de praktijk’. Dinsdag 15 juni 2021 gingen 3e jaars bouwstudenten van ROC Friese Poort met een bestekomschrijving van een overheaddeur naar Uw Deurregisseur in Drachten. Een opdracht in het kader van het project de brandweerkazerne.

Overheaddeuren
‘Wij staan er voor open om jullie een inkijkje te geven in de praktijk’, zo heet Mathieu Kroon van Uw Deurregisseur de studenten welkom. ‘Samen gaan we naar de bestekomschrijving van de overheaddeur kijken. Ook help ik jullie om een keuze te maken voor de juiste overheaddeur. En natuurlijk laat ik jullie alternatieve overheaddeuren zien die gelijkwaardig zijn’. Om een keuze te maken in het type overheaddeur is met name kennis nodig van vergrendel- en vluchtwegtechnieken. ‘Denk maar eens aan toegangscontrole, hang- en sluitwerk, deurbeslag en draaideurautomaten’.

Levensecht onderwijs
‘Deze excursie bij Uw Deurregisseur geeft onze studenten up-to-date kennis van praktijkexperts die nodig is om keuzes te maken binnen projecten’, licht Roeland Westra projectleider van Centrum Duurzaam van ROC Friese Poort toe. Een excursie is een van de zes onderwijsstappen van levensecht onderwijs. ‘Naast regulier theoretisch onderwijs willen we dat onze studenten beleven, ontdekken én doen in de praktijk. Met actuele praktijkkennis ontwikkelen onze studenten zich tot duurzame professionals van de toekomst met een focus op de energietransitie en de circulaire economie’.

Over de auteur

Roeland Westra - Als projectleider Centrum Duurzaam duurzaamheid zichtbaar maken voor studenten en bedrijven

Gerelateerde berichten

Comments are closed.