Excursie digitale maatvoering bij Aeroscan

‘Met het keuzedeel digitale maatvoering spelen we in op de digitale ontwikkelingen in de bouw’, vertelt Klaas Biemold van ROC Friese Poort. ‘Naast theorie op school laten we onze studenten ook zien wat bedrijven nu al doen in het kader van digitale maatvoering’. Woensdag 9 juni 2021 gingen bouwstudenten op excursie naar Aeroscan bv te Leeuwarden. ‘Zo krijgen onze studenten de kans om een kijkje in de praktijk te nemen’.

Drone
‘We meten een woning op met een drone en een grondcamera’, legt Kilian Lafleur uit van Aeroscan bv. Hiervoor is een opnameploeg nodig bestaande uit een dronepiloot en een cameraman. ‘De buitenzijde van het gebouw brengen we in kaart door middel van foto’s. En alle verkregen digitale informatie van de woning verwerken we in software programma’s’. Daarmee gaat een verwerkingsploeg aan de slag bestaande uit software-ontwikkelaars. ‘De uitkomsten zijn volledige 3D animaties. Deze gebruiken we voor onderhoudsplanningen en meerjaren onderhoudsplannen (MJOP’s)’.

Levensecht onderwijs
‘Centrum Duurzaam van ROC Friese Poort is aanjager van hybride, levensecht onderwijs’, zo stelt projectleider Roeland Westra. ‘Naast regulier theoretisch onderwijs willen we dat onze studenten beleven, ontdekken én doen in de beroepspraktijk. Zo combineren ze het beste van twee werelden. Dit realiseren we door excursies, Challenges, Duurzaam Doen Lezingen, praktijkdagen en gastlessen aan te bieden. ‘De jongeren ontwikkelen zich op deze wijze tot vakmensen van de toekomst’, besluit Westra.

Over de auteur

Roeland Westra - Als projectleider Centrum Duurzaam duurzaamheid zichtbaar maken voor studenten en bedrijven

Gerelateerde berichten

Comments are closed.