Ewald bv nieuwe partner van RIF Gas 2.0.

‘We vinden het belangrijk om als bedrijf een bijdrage te leveren aan het opleiden van studenten tot de vakspecialisten in duurzame technieken’, vertelt Onno Wendelaar van Ewald bv. ‘Daarom brengen wij graag onze kennis en expertise via RIF Gas 2.0 in om opleidingen te ontwikkelen zoals bijvoorbeeld de vernieuwde opleiding Technicus Smart Energy’.

Technicus Smart Energy
Ewald bv is 1 van de 12 Friese installatiebedrijven die deelnemer zijn van de vernieuwde opleiding Technicus Smart Energy. ‘Vanuit een werkgroep geven we als bedrijf praktische input aan het onderwijsprogramma’, legt Onno Wendelaar uit. Het onderwijsprogramma is een mix van van installatietechniek, elektro, ICT, besturingstechniek én duurzame technieken. Zo willen we meer studenten opleidingen tot vakspecialisten binnen de installatie- en elektrobranche.

RIF Gas 2.0
Het Gas 2.0-programma is een samenwerking tussen het mbo, bedrijfsleven en de overheid in Noord Nederland. Het doel van is om meer vakmensen af te leveren voor de duurzame energiesector. Enige jaren geleden sloegen zeven mbo-scholen in het noorden de handen ineen – onder de noemer Energy College – om energieonderwijs te ontwikkelen voor studenten én om- en bijscholers. Dit project mondde uit in Gas 2.0. De mbo-geschoolden zijn hard nodig om de noordelijke energievoorziening te verduurzamen.’

Over de auteur

Roeland Westra - Als projectleider Centrum Duurzaam duurzaamheid zichtbaar maken voor studenten en bedrijven

Gerelateerde berichten

Comments are closed.