Energie onderzoek ROC Friese Poort Willaarderburen door Energy Challenges

Op vrijdag 12 december 2014 presenteerde Energy Challenges de resultaten van het energie onderzoek aan ROC Friese Poort. Thom Steinfort, student gaf in een presentatie maatwerkadvies gericht op energiebesparing voor de locatie Wilaarderburen van ROC Friese Poort. Zinvolle besparingstips voor de facilitaire afdeling van ROC Friese Poort.

Bekijk hier de foto’s

Energie onderzoek Wilaarderburen
In opdracht van Energy Challenges is een energieonderzoek voor ROC Friese Poort Wilaarderburen te Leeuwarden uitgevoerd en opgesteld. Doelstelling van het onderzoek is het vaststellen van mogelijke besparingsopties aan de gebouwgebonden installaties en de bouwkundige schil. Hiervoor is een technisch en thermografisch onderzoek uitgevoerd. De resultaten van dit onderzoek zijn gekoppeld aan het energieonderzoek met als doel te komen tot integrale besparingsmaatregelen.

Besparingsmaatregelen
Er zijn verschillende besparingsmaatregelen. Allereerst is er energiebesparing te realiseren door het gedrag van de gebruikers van de school zoals het tijdig sluiten en uitzetten van computers, deuren, verlichting en ramen. Andere besparingsmogelijkheden zijn te behalen door organisatie (zoals voorlichting) en techniek (bijvoorbeeld dak-vloerisolatie oudbouw).

Energy Challenge Friesland
Bij de Energy Challenge Friesland gaan leerlingen teams van diverse Friese scholen met elkaar de competitie aan om op creatieve en inventieve wijze zoveel mogelijk energie te besparen voor hun school. Zij proberen, met door hun zelf bedachte maatregelen, zoveel mogelijk energie te besparen ten opzichte van het ‘’normale’’ verbruik van de school. Dit verbruik wordt gemeten voorafgaand van de start van de Challenge.

ROC Friese Poort | Centrum Duurzaam
Centrum Duurzaam wil, als onderdeel van ROC Friese Poort, de kennis en ervaring bij het bedrijfsleven benutten voor het opleiden van jonge vakmensen in de praktische toepassing van innovatieve duurzame technieken. Tevens wil Centrum Duurzaam met goede en objectieve voorlichting de toepassing van deze technieken bij bedrijven en particulieren stimuleren. Kennis, ervaring en vakmanschap voor een duurzame wereld.

Over de auteur

Roeland Westra - Als projectleider Centrum Duurzaam duurzaamheid zichtbaar maken voor studenten en bedrijven

Gerelateerde berichten

Comments are closed.