Eerste Freonen Café bij Centrum Duurzaam

Het eerste Freonen Café vond 19 april 2017 plaats in het Centrum Duurzaam van ROC Friese Poort in Leeuwarden. Bijna 80 Freonen fan Fossylfrij Fryslân kwamen bij elkaar om elkaar te ontmoeten en te luisteren naar presentaties van Bouwe de Boer over de Elfwegentocht, Marije Kamphuis van Van Wijnen, over nul op de meter woningen en gastheer Jaap van Bruggen over energieleverende en circulaire nieuwbouw bij ROC Friese Poort. Het volgende Freonen Café is 10 mei 2017 bij freon Nivo Noord.

Klik door en proef de sfeer van het eerste Freonen Café bij Centrum Duurzaam

Elfwegentocht 2018
Fryslân krijgt in juli 2018 de grootste parade van duurzame voertuigen ooit. Van 1 t/m 14 juli 2018 rijden in Fryslân zoveel mogelijk mensen met duurzame vervoersmiddelen. Vanaf de provinciegrenzen bepalen elektrische taxi’s, deelauto’s, groengas-bussen, Segways, ligfietsen en andere bijzondere voertuigen het verkeersbeeld . Zowel op de weg als op het water. De Elfwegentocht maakt deel uit van het Culturele Hoofdstad-project Fossielvrij Friesland en behoort hiermee tot het programma van Leeuwarden – Fryslân 2018.

Wij bouwen circulair
ROC Friese Poort bouwt momenteel aan een nieuw onderkomen voor studenten Uniformberoepen. Vanaf oktober 2017 biedt deze nieuwe onderwijslocatie ruimte aan 800 studenten waarbij sprake is van circulaire bouw en 100% energieneutraal. Het één van de grootste en duurzaamste onderwijslocaties voor Uniformberoepen in Nederland. Op de website www.wijbouwencirculair.frl is te lezen waar het materiaal van het nieuwe schoolgebouw vandaan komt, waar het voor te gebruiken is en waarvoor het na een eventuele sloop nog bruikbaar is. Alle input van de website resulteert uiteindelijk in een zogenaamd gebouwpaspoort. De website is een initiatief van ROC Friese Poort, Friso Aannemingsmaatschappij, Pranger en Rosier Installaties en Wind Architecten Adviseurs.

Over de auteur

Roeland Westra - Als projectleider Centrum Duurzaam duurzaamheid zichtbaar maken voor studenten en bedrijven

Gerelateerde berichten

Comments are closed.