Eerste editie Skelterrace Friesland bij ROC Friese Poort groot succes

Op vrijdag 13 juni vond bij ROC Friese Poort, vestiging Leeuwarden/Dokkum (Wilaarderburen 1) de eerste editie van de Skelterrace Friesland plaats.  Leerlingen van vijf vmbo-scholen streden tegen elkaar in hun opgepimpte skelter.  De eerste editie werd gewonnen door Piter Jelles Ynsicht.

De race bestond uit de wedstrijdonderdelen: 500-1000 meter, 100 meter sprint, behendigheidsparcours en pitstop voor technisch onderhoud. Behalve op snelheid en behendigheid werd ook gelet op presentatie en ontwerp. Hier waren ook prijzen mee te verdienen.

De kampioen Skelterrace Friesland 2014 werd het team van Piter Jelles Ynsicht.  Zij hadden de meeste punten behaald op de verschillende wedstrijdonderdelen.

De overige prijzen die verdeeld werden waren:

Beste verkooppraatje: Het oorlogstuig
Beste teampresentatie: X Racers
Snelste print: Geweldig
Mooiste skelter: Het Bling Blik team
Winnaar skelterrace: X Racers
Snelste pitstop: Het Oorlogstuig
Behendigheidsparcours: Piter Jelles Ynsicht
Pechprijs: Nordwinnaars

De opdracht voor leerlingen was om met behulp van een bouwpakket, gefinancierd door verschillende sponsoren, een eigen skelter in elkaar te zetten. Sponsors waren Equinox, Lodema Elektrotechniek, Mannen van Staal, Ardagh Group, Baron & Verhoef, Machinefabriek JOVI, Pyrasied Xtreme Acrylic, FIB Industries, Eurol, Defensie en Techniek Talent. Het doel van dit evenement was om meer jongeren te stimuleren om te kiezen voor een technische opleiding.

Deelnemende scholen::

Piter Jelles Ynsicht
Piter Jelles De Dyk
CSG Comenius (VMBO)
CSG Comenius (MAVO)
Nordwin College

Over de auteur

Roeland Westra - Als projectleider Centrum Duurzaam duurzaamheid zichtbaar maken voor studenten en bedrijven

Gerelateerde berichten

Comments are closed.