Drie ICT studenten ROC Friese Poort naar landelijke finale Skills Heroes

Van dinsdag 17 tot donderdag 19 januari 2017 was de landelijke kwalificatiewedstrijd van Skills Heroes voor ICT bij ROC Friese Poort in Leeuwarden. Burgemeester van Leeuwarden Ferd Crone kwam woensdag 18 januari 2017 de dag openen en wenste alle studenten veel succes . ROC Friese Poort gaat met 3 studenten door naar de nationale finale in maart 2017. Dit zijn Sven van der Zee, student Webdesigner en René Zondervan en Dylan Hiemstra, beide studenten Applicatieontwikkelaar.

Klik door voor een foto impressie van de Skills Heroes voor ICT

Vakmanschap
Skills Heroes voor ICT is een vakwedstrijd waar studenten werken aan vakmanschap, sociaal vakmanschap en ondernemerschap. Deze vakwedstrijden sluiten aan op het kwalificatiedossier in het middelbaar beroepsonderwijs. ‘Door vakwedstrijden in het onderwijsprogramma op te nemen zien we dat onze studenten het beste uit zichzelf willen halen’, zegt Otto Touwen, opleidingsmanager ICT van ROC Friese Poort .

Skills heroes
Skills Heroes zijn landelijke vakwedstrijden in het mbo. Er zijn vakwedstrijden voor meer dan dertig verschillende beroepen. Van kapper tot timmerman. ROC Friese Poort vindt het belangrijk dat studenten kunnen excelleren en hun talenten kunnen laten zien. Studenten van ROC Friese Poort doen nog mee aan de vakwedstrijden van de opleidingen Verpleegkunde, Gastheer/Gastvrouw, Kok, Kapper, Schoonheidsspecialist, Lasser (MAG, MIG en TIG) en Meubelmaker.

Excellentieprogramma ROC Friese Poort
Skills Heroes is onderdeel van een excellentieprogramma dat ROC Friese Poort haar studenten biedt. De excellentieprogramma’s van ROC Friese Poort zijn bedoeld om studenten de mogelijkheid te bieden te excelleren in hun vakgebied. De programma’s zijn verdiepend of verbredend ten opzichte van het reguliere onderwijs en hebben raakvlak met vakmanschap, internationalisering, competitie of aansluiting bij vervolgonderwijs. De vakwedstrijden van Skills Heroes sluiten goed aan bij het excellentieprogramma. Een excellentieprogramma is doorgaans een drieluik samenwerking van onderwijs, bedrijfsleven en de student. Alle drie partijen werken intensief samen en investeren in de ontwikkeling van de student.

Centrum Duurzaam
Voor de docentenbegeleiders van de studenten van de verschillende ROC ’s uit Nederland organiseerde Centrum Duurzaam een alternatief programma. Op dinsdag 17 januari 2017 was er een Duurzaam Doen Lezing over energiemonitoring. Op woensdag 18 en donderdag 19 januari 2017 volgden de docentenbegeleiders de workshop Hoe verduurzaam ik mijn woning. Ook was er elke dag een rondleiding waarbij de docentenbegeleiders kennis maakten met het Duurzaam Doen Huis en de Innovatiewerkplaats van Centrum Duurzaam en de opleidingen techniek en bouw.

Over de auteur

Roeland Westra - Als projectleider Centrum Duurzaam duurzaamheid zichtbaar maken voor studenten en bedrijven

Gerelateerde berichten

Comments are closed.