Door MBO studenten gebouwde Frisian Eco Car op E-motiondag Appelscha

Met de E-motiondag wil Appelscha zich profileren als ‘Groen’. We willen inwoners en belangstellenden attenderen op alles wat te maken heeft met elektrisch vervoer, aldus Kees van der Graaf van de organiserende werkgroep. Voor Centrum Duurzaam een unieke gelegenheid om op zaterdag 17 oktober 2015 de Frisian Eco Car te laten zien aan het publiek te midden van alle grote en bekende automerken zoals bijvoorbeeld Tesla. ‘En dan vooral het verhaal achter de Frisian Eco Car vertellen’. Dat deze elektrische auto is gemaakt door MBO studenten in samenwerking met bedrijven, aldus Erik Postema, docent elektrotechniek van ROC Friese Poort.

Klik hier voor de foto impressie van de E-motiondag.

Klik hier voor een film impressie rondje Frisian Eco Car.

E-motiondag
Naast elektrische auto’s kon het publiek ook kennis maken met elektrische fietsen, scooters en zelfs motoren. Installatiebedrijven uit Appelscha en omgeving gaven voorlichting over thuis opladen en gebruik van groene stroom, bijvoorbeeld met zonnepanelen. Hoogtepunt van deze duurzame dag was de spectaculaire opening van een shuttle-bus zonder stuur en chauffeur. Nieuwsgierigen konden een duurzaam ritje maken met deze nieuwe vorm van vervoer. Ook de kinderen gingen de uitdaging aan om op een aantal bijzondere manieren te bewegen.

Frisian Eco Car
Frisian Eco Car is een innovatieproject van Centrum Duurzaam. Binnen dit project werken studenten van de opleiding Techniek van ROC Friese Poort samen met bedrijven zoals Frisian Motors en MG Electronics aan het ontwikkelen van een duurzaam voertuig met een modern uiterlijk. De Frisian Eco Car biedt nieuwe kansen voor elektrisch vervoer voor stad, natuur en zorg.

 

Over de auteur

Roeland Westra - Als projectleider Centrum Duurzaam duurzaamheid zichtbaar maken voor studenten en bedrijven

Gerelateerde berichten

Comments are closed.