Detailhandel studenten stimuleren bewoners Dokkum tot meer duurzaamheid

Het doel van Elkenien Grien is een CO 2 neutraal Noard East Fryslan in 2030. ‘Dat is alleen haalbaar door samen te werken’, stelt Lieke Zuidema van Elkenien Grien vast. ‘In de afgelopen weken zijn studenten van ROC Friese Poort in gesprek gegaan met bewoners van de Weeshuislanden. De bewoners hebben een enquête ingevuld over duurzaam wonen’. Donderdagavond 8 november 2018 was er een afsluitende avond bij ROC Friese Poort in Dokkum voor bewoners en studenten om de uitkomsten van de enquête met elkaar te delen. ‘Een mooi voorbeeld van levensecht onderwijs en het verbinden van onze studenten aan een initiatief in de regio’, aldus Harry de Graaf van ROC Friese Poort.

Meer duurzaamheid
‘Met deze enquête willen we bewoners van de Weeshuislanden stimuleren om meer te doen aan duurzaamheid’, legt Lieke Zuidema uit. ‘We zien vanavond dat er al een paar zeer actieve bewoners zijn die duurzame keuzes willen maken’. Om duurzaam het verschil te maken is samenwerking noodzakelijk. ‘Zo werken we in deze enquête als Elkenien Grien samen met onze buurtbewoners, Buurkracht en studenten van ROC Friese Poort. Onze ambitie is om in 2019 opnieuw een wijkactie te doen’.

Levensecht onderwijs
‘Met levensecht onderwijs willen we met onze studenten voorop lopen in duurzame ontwikkelingen zoals duurzaam wonen, licht Roeland Westra van Centrum Duurzaam van ROC Friese Poort toe. ‘Met deze wijkactie van Elkenien Grien verbinden we onze detailhandel studenten met inwoners van Dokkum vanuit het keuzedeel duurzaamheid in beroep. Ze leren van elkaar en met elkaar om duurzame meters te maken’. Naast vakmanschap vragen deze levensechte projecten ook sociaal vakmanschap en ondernemerschap of ondernemend gedrag van de studenten . ‘Op deze manier ontwikkelen onze studenten zich tot vakmensen van de toekomst’.

Over de auteur

Roeland Westra - Als projectleider Centrum Duurzaam duurzaamheid zichtbaar maken voor studenten en bedrijven

Gerelateerde berichten

Comments are closed.