Derde plaats solarboot Leeuwarden tijdens SAIL Amsterdam zonnebootrace

Zaterdag 22 augustus 2015 nam solarteam Skipper van ROC Friese Poort Leeuwarden deel aan de zonnebootrace SAIL Amsterdam. Deze race is een onderdeel van Groene Grachten. Dit is een initiatief van Wubbo Ockels en inmiddels uitgegroeid tot het groene evenement van Amsterdam. Op het IJ omgetoverd in Groene Oceaan en met ongeveer 15.000 bezoekers op de kades eindigden de studenten van Skipper in de top 3.

Klik hier voor een foto impressie van de zonnebootrace Sail Amsterdam 2015

Derde plaats
Elf zonneboten van verschillende opleidingen, stichtingen en bedrijven uit Nederland streden tegen elkaar in twee korte wedstrijden, een slalom en een sprint. Met de nieuwe zonnepanelen, gesponsord door The Sun Factory uit Suwald, behaalde het Skipper Solarteam een meer dan uitstekende derde plaats. ‘Zoals verwacht finishte MG Electronics als eerste en konden we het solarteam van de NHL uit Leeuwarden achter ons houden, aldus een trotse student Willem Dijkstra.

Volgende stap
De komende weken vindt een overdracht plaats naar een nieuw team van studenten. Deze studenten gaan de zonneboot verbeteren en optimaliseren. Zo inspireert Solarboot Leeuwarden nieuwe studenten om te gaan werken met actuele duurzame technieken.

 

Over de auteur

Roeland Westra - Als projectleider Centrum Duurzaam duurzaamheid zichtbaar maken voor studenten en bedrijven

Gerelateerde berichten

Comments are closed.