Deelnemers Sneek inspireren Waterpark Zwartkruis

Vrijdag 20 juni 2014 was de oplevering van het innovatieproject Waterpark Zwartkruis in Noardburgum. In dit innovatieproject richten deelnemers zich op het verduurzamen van het vakantiepark (energieneutraal), het vergroten van het comfortgehalte en het geschikt maken van de accommodatie voor grote groepen.

Klik hier voor de foto impressie.

Passie
De deelnemers presenteerden vol passie en enthousiasme over de bouwkunde, hun vakgebied en hun onderzoeken. De groep was verdeeld in specialistische deel groepen: revit 3D tekengroep, epc berekening naar 0, luchtdicht bouwen, bream certificering, recreatieplan, detaillering en zonnepanelen op een groen dak. Dit allemaal in samenwerking met Adema Architecten uit Dokkum en de opdrachtgever de heer W. Postma.

Topprestatie door samenwerking
Onderwijs en bedrijfsleven werken samen in het innovatieproject Zwartkruis. Er is sprake van een topprestatie waarbij passie het bindmiddel is tussen het onderwijs en het bedrijfsleven. In de dit geval Waterpark Zwartkruis als opdrachtgever. Een vervolgproject behoort dan ook zeker tot de mogelijkheden.

Centrum Duurzaam ROC Friese Poort
Centrum Duurzaam wil, als onderdeel van ROC Friese Poort, de kennis en ervaring bij het bedrijfsleven benutten voor het opleiden van jonge vakmensen in de praktische toepassing van innovatieve duurzame technieken. Tevens wil Centrum Duurzaam met goede en objectieve voorlichting de toepassing van deze technieken bij bedrijven en particulieren stimuleren. Kennis, ervaring en vakmanschap voor een duurzame wereld.

Over de auteur

Roeland Westra - Als projectleider Centrum Duurzaam duurzaamheid zichtbaar maken voor studenten en bedrijven

Gerelateerde berichten

Comments are closed.