csg Ulbe van Houten zet prijsvraagwinnaar in het zonnetje

Prijsvraag Tijdens First Lego League
Hoeveel legoblokjes zitten er in deze pot? En maak kans op een Lego Technics pakket. Het publiek van de First Lego League deed enthousiast mee en verzon allerlei theorieën om het juist aantal te raden.  In de pot zaten maar liefst 510 stukjes lego. Uit alle inzendingen kwam Wiebe van de Pol, docent van het Bogerman College uit Sneek, met 497 stukjes als prijswinnaar uit de bus.

Lego Technics
Op dinsdag 13 december 2016 kwam hij met zijn gezin naar csg Ulbe van Houten om het Lego Technics pakket ter waarde van 50,- euro in ontvangst te nemen uit handen van Cees Fransooijs, Directeur Technologie & Innovatie van het Nordwin College en Olga de Ridder, Projectmedewerker, ROC Friese Poort | Centrum Duurzaam. Jesse en Tiemo van der Pol kregen elk een doos Lego Technics. Dochter Marije kreeg een roze Ulbe tasje, een 3D geprinte armband en een presentje van csg Ulbe van Houten.

Op de foto van links naar rechts:
Wiebe van der Pol, Cees Fransooijs, Olga de Ridder, Harry Hoefakker
Marije, Tiemo en Jesse van der Pol

Techniekonderwijs Friesland
Tijdens de First Lego League op 25 november 2016 op csg Ulbe van Houten, was het Technisch Beroeps Onderwijs Friesland vertegenwoordigd met een bemande stand. Bezoekers van dit inspirerende Lego spektakel deden mee aan de prijsvraag georganiseerd door de drie technische Mbo scholen uit Friesland. Gastheer van het evenement, Harry Hoefakker, technologie docent van csg Ulbe van Houten en voorvechter van technisch onderwijs op het Vmbo, nodigde ROC Friese Poort, Friesland College en het Nordwin College uit om in gezamenlijkheid het technisch Mbo beroepsonderwijs tijdens de First Lego League te promoten.

Over de auteur

Roeland Westra - Als projectleider Centrum Duurzaam duurzaamheid zichtbaar maken voor studenten en bedrijven

Gerelateerde berichten

Comments are closed.