College Tour SolarEdge bij ROC Friese Poort in Sneek

‘Je krijgt energie als je iets nieuws leert. Daarom organiseert SolarEdge een College Tour waarbij experts uit de praktijk jullie meenemen in de actuele ontwikkelingen van zonne-energie. Vandaag doen we dat in de schoolbanken bij ROC Friese Poort in Sneek’, zo trapt Roeland Westra als gastheer namens ROC Friese Poort de SolarEdge Collegetour af. ‘Onze tour is een leerzame ervaring voor zowel mensen die op kantoor als op het dak werken’, vult Christophe Spaans van SolarEdge aan. Ruud Veltenaar trapte als gastspreker de Collegetour in Sneek af waarna de belangstellenden de keuze maakten voor een sales- of techniekprogramma. Donderdag 30 maart 2023 waren er zo’n 60 belangstellenden uit de installatiesector in Friesland op de College Tour van SolarEdge in Sneek.

Opnieuw ontdekken
‘Zonder planeet is er geen samenleving’, stelt gastspreker Ruud Veltenaar. ‘En zonder samenleving is er geen economie. Uw uitdaging is om als bedrijf betekenisvol te zijn voor deze wereld. Dat is het loslaten van geld verdienen (doing well) en het omarmen van het creëren van waarde (doing good). De uitdaging van het onderwijs is om de beste mensen voor de wereld op te leiden in plaats van de beste mensen van de wereld’.

Centrum Duurzaam van ROC Friese Poort
ROC Friese Poort speelt sinds 2013 in met Centrum Duurzaam op duurzame ontwikkelingen in het werkveld. De focus van Centrum Duurzaam ligt op de energietransitie en de circulaire economie. ‘We willen onze studenten zo levensecht mogelijk laten leren. Door te beleven, te ontdekken en te doen. Dat doen we in samenwerking met het bedrijfsleven door levensecht projectonderwijs in 6 stappen, het Duurzaam Doen Huis als ontdekplek en Duurzaam Doen Lezingen. Zo leiden we onze studenten op tot vakmensen van de toekomst’, aldus Roeland Westra van Centrum Duurzaam van ROC Friese Poort.

Over de auteur

Roeland Westra - Als projectleider Centrum Duurzaam duurzaamheid zichtbaar maken voor studenten en bedrijven

Gerelateerde berichten

Comments are closed.