Centrum Duurzaam helpt mee aan ‘De koloniewoning van de toekomst’

De studenten Ruben en Sietze van ROC Friese Poort te Sneek volgden het afgelopen jaar hun stage bij IBEX-Woningen. IBEX-woningen bestaat uit een enthousiaste groep aannemers uit verschillende provincies van het land welke het doel hebben om  goed doordachte energie-neutrale woningen op de markt aan te bieden. ROC Friese Poort bood de studenten een werkplek in de innovatiewerkplaats van Centrum Duurzaam.

Het idee van het op de markt brengen van energie-neutrale woningen is begonnen bij Hilco Broekman van Bouwbedrijf Broekman te Nijensleek. Doordat het bedrijf betrokken is bij het project “De koloniewoning van de toekomst” heeft het veel kennis en ervaring opgedaan in het energie-neutraal bouwen. Door dit project is de passie en het enthousiasme hierin toegenomen en ontstond het idee om de nog te bouwen 2-onder-1-kap woningen in de Blesse energie-neutraal aan te bieden.

Door het idee in samenwerking uit te werken met meerdere partijen met dezelfde passie kunnen kennis en verschillende visies worden uitgewisseld. Hierdoor ontstaan er interessante discussies over hoe energie-neutrale woningen op de beste manier aangeboden zouden moeten worden. Onder het mom van “door de lat hoog te leggen bereik je het meest” word er veel aandacht besteed aan de duurzaamheid, onderhoud, prijs en comfort van de woningen.

Ruben en Sietze zijn vanaf de beginfase van de samenwerking betrokken en hebben veel vergaderingen presentaties, lezingen en werkbezoeken bijgewoond. Tijdens hun stage hebben ze veel onderzoek gedaan en contact opgenomen met verschillende bedrijven in de bouwsector. Door middel van deze stage hebben Ruben en Sietze veel ervaring opgedaan met duurzaamheid in het bijzonder.

Over de auteur

Roeland Westra - Als projectleider Centrum Duurzaam duurzaamheid zichtbaar maken voor studenten en bedrijven

Gerelateerde berichten

Comments are closed.