Centrum Duurzaam daagt scholieren uit om te kiezen voor techniek

Centrum Duurzaam organiseerde tijdens de open dagen 2015 korte lezingen over beroepsbeelden techniek en bouw voor de bezoekers. Acht bedrijven vertelden scholieren en ouders over de praktijk van elke dag. Met deze presentaties wilde Centrum Duurzaam met jongeren nadenken over de vraag: wat doe jij over 5 jaar? Een oproep om te kiezen voor techniek en bouw.

Klik hier voor de foto impressie

Durf jij te kiezen voor techniek?
Om te weten wat een jongere over 5 jaar doet is een juist beroepsbeeld heel belangrijk. Marc Mulder van Pranger en Rosier stond stil bij een aantal praktische vragen zoals hoe ruimtes worden verwarmd. Of hoe het licht gaat branden. Techniek zit in alles wat we doen. Nu en in de toekomst is er een grote behoefte aan mensen in de techniek. De kansen op een leuke baan zijn groot en er zijn voortdurend nieuwe kansen en ontwikkelingen.

 

Klik hier voor de presentatie Beroepsbeeld bouw door ABElson

Klik hier voor de presentatie Beroepsbeeld bouw door Jorritsma Bouw

Klik hier voor de presentatie Beroepsbeeld installatietechniek door ASN Dokkum

Klik hier voor de presentatie Beroepsbeeld elektrotechniek door Idfrm

Klik hier voor de presentatie Beroepsbeeld installatietechniek door Pranger Rosier

Werknemer of ondernemer?
ABELson, ASN Dokkum, IdFrm, Jorritsma Bouw, Led Factory, MG Electronics en Tryn 3D spraken over ondernemerschap en werknemer zijn. Het is belangrijk om eerst de juiste keuze te maken voor wat betreft de studierichting. ROC Friese Poort biedt studenten in het Centrum Duurzaam met het Duurzaam Doen Huis en de innovatiewerkplaats voldoende mogelijkheden om een vakopleiding te kiezen die kansen biedt om in de toekomst een keuze te maken om of als ondernemer/zzp’er of als werknemer aan de slag te gaan. ‘Plezier in het vak moet voorop staan. Werk hard aan een goede basis tijdens de opleiding voor een toekomst in de techniek en bouw’, aldus Jan Adema van IdFrm.

ROC Friese Poort | Centrum Duurzaam
Centrum Duurzaam wil, als onderdeel van ROC Friese Poort, de kennis en ervaring bij het bedrijfsleven benutten voor het opleiden van jonge vakmensen in de praktische toepassing van innovatieve duurzame technieken. Tevens wil Centrum Duurzaam met goede en objectieve voorlichting de toepassing van deze technieken bij bedrijven en particulieren stimuleren. Kennis, ervaring en vakmanschap voor een duurzame wereld.

Over de auteur

Roeland Westra - Als projectleider Centrum Duurzaam duurzaamheid zichtbaar maken voor studenten en bedrijven

Gerelateerde berichten

Comments are closed.