Breman levensechte opdrachtgever voor ICT studenten

‘Als ICT opleiding zijn we altijd op zoek naar levensechte projecten voor onze studenten’, vertelt Marco Hoekstra van ROC Friese Poort. ‘Samen met het bedrijfsleven willen we projectmatig werken aan praktijkvragen waarbij onze studenten leerdoelen uitvoeren en in aanraking komen met de energietransitie’, vult Teake Kerckhoffs van ROC Friese Poort aan. Dinsdag 16 mei 2023 was de aftrap van een levensecht project voor ICT studenten met Breman als opdrachtgever van meerdere praktijkvragen.

Energiepositief
‘Breman helpt klanten met het verduurzamen van woningen en gebouwen’, legt Harm Laanstra van Breman uit. ‘Alles wat we doen staat in het teken van een beter woon-en werkklimaat. We noemen dit: iedereen energiepositief’. . Zo installeert Breman warmtepompen, zonnepanelen, slimme thermostaten en ventilatiesystemen.

Praktijkvragen
‘Ook voeren onze installatiemonteurs VT keuringen uit’, vervolgt Harm Laanstra. Dit is een keuring van technische installaties in woningen om de veiligheid waar te borgen. ‘We willen graag dat jullie met een frisse blik kijken naar de vragenlijst die onze monteurs nu gebruiken voor deze keuringen. Ons doel is om de vragenlijst te optimaliseren zodat de monteur er gemakkelijker mee uit de voeten kan en het de klanttevredenheid verhoogt. De andere praktijkvragen van Breman aan de studenten zijn het meten van klanttevredenheid bij het uitvoeren van werkzaamheden in woningen en de impact van woningaanpassingen bij de bewoners. De komende 10 weken weken gaan de ICT studenten aan de slag met het uitwerken van de praktijkvragen in de vorm van databases, beheerdersaccounts en grafieken.

Levensecht onderwijs in 6 stappen
‘Duurzaamheid raakt ons allemaal en dus elk vakgebied’, stelt Roeland Westra van Centrum Duurzaam van ROC Friese Poort. ‘Wij organiseren duurzame avonturen voor onze studenten gericht op beleven, ontdekken en doen. Studenten werken in projecten, zoals met Breman, aan de meest actuele duurzame thema’s zoals energietransitie en circulaire economie. Zo combineren we het beste van twee leerwerelden. We zijn dan ook aanjager van hybride,levensecht onderwijs in 6 stappen voor de opleidingen bouw, techniek en ICT. Dit realiseren we door excursies, Challenges, Duurzaam Doen Lezingen, praktijkdagen en gastlessen aan te bieden. ‘De studenten ontwikkelen zich op deze wijze tot vakmensen van een groene toekomst’.

Over de auteur

Roeland Westra - Als projectleider Centrum Duurzaam duurzaamheid zichtbaar maken voor studenten en bedrijven

Gerelateerde berichten

Comments are closed.