Branche Adviesgroepen Friesland denken na over duurzaamheid

Op maandag 20 april 2015 kwamen alle Branche Advies Groepen uit Friesland bij elkaar op de locatie van Centrum Duurzaam in Leeuwarden. De branche advies groepen bestaan uit mensen die werkzaam zijn in het bedrijfsleven en in het middelbaar beroepsonderwijs. Samen praten ze over de inhoud van de middelbare beroepsopleidingen in Friesland. Deze gezamenlijke bijeenkomst is een initiatief van ROC Friese Poort en ROC Friesland College.

Klik hier voor een foto-impressie

Cross overs
Bij binnenkomst kregen de bezoekers de gelegenheid om kennis te maken met het Duurzaam Doen Huis, het 3D printlab en de innovatieprojecten zoals bijvoorbeeld de Frisian Eco Car, de ECOkubus en de solarboot. Sjouke Tuinier, voorzitter college van bestuur van ROC Friese Poort, opende de bijeenkomst door iedereen welkom te heten. Hij sprak vervolgens over het belang van crossovers. Dit betekent onder andere het kijken over het eigen vakgebied heen. Zo hebben installateurs in de dagelijkse praktijk te maken met aannemers. Een ander voorbeeld van een cross over is de samenwerking tussen onderwijs en bedrijfsleven, maar ook de samenwerking tussen ROC Friese Poort en ROC Friesland College. Oog hebben voor duurzaamheid in de bedrijfsvoering is een cross over waar we niet meer om heen kunnen, aldus Sjouke Tuinier.

Duurzaamheid in ontwikkeling
Peter Everts van de Social Innovation Foundation sprak over duurzame ontwikkelen die nu spelen. Duurzame ontwikkelingen spelen in op de behoeften van het heden zonder het in gevaar brengen van de behoeften van de toekomstige generaties om in hun eigen behoeften te voorzien. Voor bedrijven is het belangrijk duurzaamheid in te zetten als speerpunt. Duurzaam innoveren bindt klanten en verstevigt de marktpositie. Nieuw leiderschap is nodig om duurzame stappen te zetten. Uitgangspunten hierbij zijn collectieve ambitie, vertrouwen, open mind, waarderend en inspirerend. Een andere manier van zaken doen.

ROC Friese Poort | Centrum Duurzaam
Centrum Duurzaam wil, als onderdeel van ROC Friese Poort, de kennis en ervaring bij het bedrijfsleven benutten voor het opleiden van jonge vakmensen in de praktische toepassing van innovatieve duurzame technieken. Tevens wil Centrum Duurzaam met goede en objectieve voorlichting de toepassing van deze technieken bij bedrijven en particulieren stimuleren. Kennis, ervaring en vakmanschap voor een duurzame wereld.

Over de auteur

Roeland Westra - Als projectleider Centrum Duurzaam duurzaamheid zichtbaar maken voor studenten en bedrijven

Gerelateerde berichten

Comments are closed.