Bouwstudenten vierde in finale Hibertad Challenge

Op 16 mei 2018 vond de finale plaats van de tweede Hibertad Challenge. Elf ROC’s uit Nederland deden hieraan mee. Bouwstudenten van ROC Friese Poort uit Leeuwarden behaalden de vierde plaats. ‘Het ontwerp van onze studenten scoorde vooral op het dakterras en op het feit dat onze studenten goed hebben nagedacht over demontabel bouwen’, vertelt Renee Lugers, docent van ROC Friese Poort. ‘Met dank aan Heijmans die als klankbord fungeerde voor onze studenten’. De opdracht van dit jaar bestond uit het ontwerpen van een circulair en ecologisch Tiny house van max. 40 m2. 

Beste ontwerpen
De studenten kregen circa 10 weken de tijd om hun Tiny house te ontwikkelen. Uiteindelijk vertegenwoordigden de beste ontwerpen van de verschillende ROC’s hun school. De inzendingen zijn vervolgens beoordeeld en op woensdag 16 mei 2018 was de finale in Amersfoort. Acht inzendingen gaven een pitch die onderdeel van de beoordeling vormde. De kwaliteit van de inzendingen lag ook dit jaar weer heel hoog. Verschillende inzendingen lagen vooraf dicht bij elkaar en de presentatie maakte uiteindelijk het verschil.

Vierde plaats
Het Alfa College uit Hoogeveen werd uiteindelijk eerste met een klein verschil op de tweede plaats van ROC A12 uit Ede. De derde plaats werd behaald door MBO Utrecht die ROC Friese Poort uit Leeuwarden net voorbij ging in de finale. De best inzending ontving een wisselbokaal en een prijs van € 250. (Dit bedrag werd aangeboden door Oldenboom Groep)

2019
Volgend jaar zal in januari 2019 de kick off van de derde editie van de Hibertad Challenge plaatsvinden.

Over de auteur

Roeland Westra - Als projectleider Centrum Duurzaam duurzaamheid zichtbaar maken voor studenten en bedrijven

Gerelateerde berichten

Kijkje in de duurzame praktijk van bedrijven
Kijkje in de duurzame praktijk van bedrijven
Verduurzamen raakt iedereen

Comments are closed.